APK_Regelgeving

APK REGELGEVING EISEN VOOR UW AUTO

Als uw auto drie of vier jaar oud is, moet u hem jaarlijks of tweejaarlijks APK laten keuren. Auto’s ouder dan acht jaar moeten elk jaar een APK keuring krijgen. Vanaf 1 januari 2023 is voor auto’s met een roetfilter een test met een deeltjesteller verplicht bij een APK.

De APK regelgeving is bedoeld om ervoor te zorgen dat alle auto’s op de weg veilig zijn. Voldoet uw auto niet aan de APK regelgeving eisen? Dan mag u niet rijden. Als uw auto goedgekeurd is, wil dat zeggen dat uw auto op dat moment aan de veiligheidseisen en de eisen voor het milieu voldoet. Maar tussen twee APK keuringen door kunnen er natuurlijk problemen ontstaan; laat uw auto daarom altijd regelmatig onderhouden en wacht niet te lang met een kleine beurt of een grote beurt.

Wilt u weten welke keuringseisen er gelden voor een personenwagen? U vindt hier een handboek van de RDW voor de APK keuring van personenauto's. De keuringsmeester zal deze bij langs lopen bij het doen van de keuring.  

VOOR WELKE DATUM MOET U UW AUTO LATEN KEUREN?

Wilt u weten wanneer uw auto uiterlijk APK gekeurd moet zijn volgens de regelgeving? Op de website van het RDW kunt u vinden wat uw APK vervaldatum is. Maar ook bij Vakgarage vinden we het belangrijk dat u op tijd bij ons komt, zodat u geen boete riskeert. Maak gebruik van onze reminder, zodat u nooit te laat bent met uw autokeuring. Vakgarage is volledig op de hoogte van alle eisen en alle regelgeving, zodat uw auto altijd aan de wettelijke verplichtingen voldoet. Wel zo’n veilig gevoel!

APK REGELGEVING EISEN VOOR NIEUWE EN OUDE AUTO’S

Wanneer uw auto APK gekeurd moet worden, hangt af van de leeftijd van uw auto. Een nieuwe auto hoeft normaal gesproken de eerste drie à vier jaar niet APK gekeurd te worden. Na de eerste keuring moet uw auto om de twee jaar gekeurd worden. Na acht jaar is een jaarlijkse APK check verplicht.