WAT IS EEN APK KEURING?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. De APK is door de overheid ingevoerd om te controleren of uw auto nog verkeersveilig is, op de juiste manier geregistreerd staat en voldoet aan de milieunormen. U bent wettelijk verplicht uw auto één keer per jaar te laten keuren. Zo weet u zeker dat u altijd veilig rijdt. En mochten zich tussendoor problemen voordoen: bij Vakgarage kunt u altijd terecht voor reparaties en tussentijdse checks.

AUTO APK KEUREN? EEN AANTAL TIPS

Voorkom APK boetes en zorg ervoor dat uw auto op tijd APK gekeurd is. Wanneer moet mijn auto een APK keuring ondergaan? U kunt op het keuringsrapport van vorig jaar zien wanneer uw auto weer aan een APK check toe is. En wanneer het dus tijd is om Vakgarage te bellen voor een afspraak. Al onze aangesloten vakgaragisten sturen u een reminder voor het uitvoeren van een APK keuring als u eerder de APK bij deze heeft laten uitvoeren. Neem altijd uw kentekenbewijs mee als u uw auto brengt. Na afloop van de keuring krijgt u een keuringsrapport. Bewaar dit keuringsrapport in de auto, want u bent verplicht het bij u te hebben tijdens het rijden. Ook als uw auto is afgekeurd blijft het belangrijk het keuringsrapport te bewaren. Dit kan ook goed van pas komen wanneer u uw auto wenst te verkopen en u het uitgevoerde onderhoud wenst aan te tonen. Wanneer u uw APK combineert met een kleine beurt, bent u er zeker van dat uw auto weer als een zonnetje loopt.

 • Laat uw auto op tijd APK keuren
 • Neem altijd uw kentekenbewijs mee
 • Bewaar het keuringsrapport in de auto
 • Combineer uw APK met een kleine beurt

APK reminder ontvangen?

Ontvangt u graag een brief op de mat wanneer uw APK bijna verloopt. meld u dan aan.

APK verlopen_2560x900

APK GRATIS BIJ GROTE BEURT

Een gratis APK keuring? Plan dan een APK met grote beurt bij Vakgarage. De APK keuring is dan gratis. Vooral bij wat nieuwere auto's kan dit voordelig zijn, omdat die relatief weinig onderhoud nodig hebben. Zo bespaart u niet alleen geld, maar ook tijd.

BETROUWBARE EN GOEDKOPE APK KEURING BIJ VAKGARAGE

Op zoek naar een betrouwbare en goedkope APK keuring? Bij Vakgarage bent u altijd verzekerd van de beste service tegen een scherpe prijs. Als vakkundig bedrijf is Vakgarage RDW erkend en lid van de BOVAG. Onze ervaren monteurs zijn echte autospecialisten die hun vak met passie uitoefenen. Bovendien beschikken we over de modernste apparatuur. En mocht uit de autokeuring blijken dat een reparatie noodzakelijk is, dan ontvangt u van ons vooraf een prijsopgave. Zo staat u nooit voor onverwachte kosten. Bij Vakgarage is uw auto in veilige handen waardoor u veilig op pad kunt.

ALGEMENE PERIODIEKE KEURING VOOR UW AUTO

Is uw auto toe aan de jaarlijkse APK keuring? Laat Vakgarage dan uw APK check verzorgen. Wij controleren uw auto op alle wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Onze automonteurs zijn op de hoogte van de APK regelgeving. Daarnaast zijn we klantvriendelijk, snel en bij ons hoeft u niet op te zien tegen te kosten: u krijgt de beste service tegen een scherpe prijs. Maak vandaag nog een afspraak voor uw autokeuring bij een Vakgarage bij u inde buurt.

Vergeet nooit meer uw APK keuring met onze APK reminder. In het steeds drukker wordende leven is het makkelijker om iets te vergeten. Voorkom een verlopen APK en daarmee een boete van CJIB en maak gebruik van onze APK reminder. U voert uw kenteken in onder het kopje 'alles over uw auto' en zet de reminder voor de APK keuring aan. U ontvangt automatisch een herinnering als de vervaldatum van de APK nadert en het tijd is om een afspraak met Vakgarage te maken voor uw APK.

WAT KOST EEN APK KEURING?

Bij een grote beurt is uw APK keuring bij Vakgarage gratis. Heeft uw auto geen groot onderhoud nodig? Informeer dan even bij uw lokale Vakgaragist wat de kosten voor de APK keuring zijn. Dit zal in de meeste gevallen tussen €20,- en €50,- liggen. Wij leveren dus niet alleen de beste APK service, maar ook tegen een scherpe prijs. Mocht er een reparatie nodig zijn, dan nemen we eerst contact met u op, zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan. We repareren enkel en alleen met uw goedkeuring. Bij ons staat transparantie van kosten hoog in het vaandel.

WAARIN VERSCHILLEN DE KOSTEN VOOR APK KEURING?

De prijs voor een APK keuring verschilt per garage. Tevens zit er vaak verschil tussen een dieselauto en benzineauto vanwege de roetmeting  voor dieselauto's. Vanaf 1 januari 2023 is voor auto's met een roetfilter een test met een deeltjesteller verplicht bij een APK. Voor deze deeltjestest kunnen extra kosten worden berekend. Informeer hier even naar bij uw lokale Vakgarage. Bij het combineren van een APK keuring met een voorgeschreven onderhoudsbeurt komt u voordeliger uit. Bent u benieuwd hoe duur een APK keuring voor u is? Neem dan contact op met een Vakgarage bij u in de buurt en bespreek de kosten en de voordelen op de prijs die u krijgt als u het combineert met een onderhoudsbeurt. Bekijk hieronder de Vakgarages per provincie.

HOE LANG DUURT APK KEUREN?

Een APK keuring neemt doorgaans een half uur tot één uur in beslag. Wanneer er een RDW-steekproef wordt gehouden zal dit echter langer duren. De RDW kan bij elke autogarage een steekproef uitvoeren. Dit doet de RDW om de kwaliteit van APK keuringen te kunnen waarborgen. Hiermee vergroot het niet alleen uw eigen veiligheid maar ook die van uw medeweggebruikers. Uw auto wordt op onder andere de volgende onderdelen gecontroleerd:

 • Spiegels
 • Claxon
 • Wielen en banden
 • Uitlaatgassen
 • Stuurinrichting
 • Remmen
 • Carrosserie
 • Verlichting
 • Autogordels
 • Voorruit
 • Uitlaat

APK VERLOPEN?

Uw APK verlopen? Lees hier wat de gewenste vervolgstappen zijn.

WANNEER MOET UW AUTO VOOR DE APK?

Wanneer moet uw auto een APK ondergaan? Vind hier meer!

APK REGELGEVING

Voldoet uw auto niet aan de APK eisen? Dan mag u niet rijden.