Veelgestelde vragen


Wat is Private Lease?

Met Private Lease rijdt u een splinternieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Voor dit bedrag regelt de leasemaatschappij alles! Dit betekent een einde aan vervelende onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en reparaties. Ook de verzekering is volledig geregeld door de leasemaatschappij. U hoeft alleen nog maar zelf te tanken! De periode kunt u zelf bepalen, maar varieert tussen de 24 en 48 maanden.

Het maandbedrag is inclusief de meeste kosten die bij een auto komen kijken zoals:

 • Afschrijving
 • Reparaties
 • Onderhoud
 • Banden
 • Verzekering
 • Motorrijtuigenbelasting
 • Pechhulp
 • Vervangend vervoer


Wat is goedkoper, leasen of kopen?

In veel gevallen kunt u met Private Lease goedkoper uit zijn dan met koop. Wilt u Private Lease vergelijken met koop, maak dan een juiste vergelijking en weet wat een auto precies kost. Dit klinkt logisch. Toch blijkt uit onderzoek dat meer dan 85% van de autobezitters geen idee heeft wat hun auto eigenlijk kost per jaar.


Verzekering en schadevrije jaren

Veel mensen vragen zich af hoe het zit met de verzekering, schadevrije jaren en no-claim korting wanneer je van koop overstapt op Private Lease. Bij Private Lease is de auto all-risk verzekerd. Binnen het contract bouwt u geen schadevrije jaren op volgens het bonus-malussysteem. Wel kunt u bij ons na afloop van het contract een schadeoverzicht opvragen. Wanneer u weer wilt overstappen op koop beoordeelt de verzekeraar op dat moment of u op basis van het schadeoverzicht premiekorting krijgt.


Kan ik nog andere opties en/of accessoires toevoegen?

Nee, dat is niet mogelijk. Alle keuzemogelijkheden bieden wij aan op onze website bij de geselecteerde private lease auto. De beschikbare kleuren, zijn ook altijd de kleuren waaruit je online kunt kiezen.


Is de auto na het online bestellen definitief besteld?

Nee, nadat u uw bestelling heeft geplaatst ontvangt u per e-mail een bevestiging met daarin de vervolgstappen. Hierin staat aangegeven welke gegevens we van u nodig hebben voor de financiële acceptatie. Als deze is afgerond ontvangt u het leasecontract, waarna de auto definitief besteld kan worden.

Wanneer wordt mijn auto afgeleverd?

Zodra het getekende leasecontract door ons ontvangen is, wordt uw nieuwe auto besteld bij de dealer. U krijgt dan een bericht van ons over (verwachte) leverdatum.


Wat zit niet in het leasecontract?

In het maandbedrag zijn niet de gebruikskosten zoals brandstof of parkeer- en tolgelden opgenomen. Eventuele kosten voor vloeistoffen en smeermiddelen buiten het normale onderhoudsschema zijn ook voor uw rekening, zoals bijvoorbeeld extra ruitenwisservloeistof.


Selecteer extra zekerheden die passen bij jouw persoonlijke situatie

Voor een extra bedrag per maand is het mogelijk om het leasecontract aan te vullen met:

 • Schadeverzekering inzittenden; De Schadeverzekering Inzittenden vergoedt letselschade en schade aan bagage of kleding van bestuurder en passagiers.
 • Vervangend vervoer buitenland; hierbij heb je ook in het buitenland recht op een vervangende auto. Daarbij is dit altijd een gelijkwaardige autoklasse als jouw private leaseauto.
 • Lagere eigen bijdrage; Daarmee verlaag je de eigen bijdrage bij een niet verhaalbare schade van €450 naar €225.
 • All-season banden; Banden voor alle seizoenen en weersomstandigheden. Het wisselen van banden behoort tot het verleden. Tevens goedgekeurd in alle landen waar winterbanden verplicht zijn.


Kan ik nog iets toevoegen aan het contract nadat de auto is afgeleverd?

Wilt u contractopties toevoegen, dan is dit vaak nog wel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende verzekering of vervangend vervoer in het buitenland.

Het is moeilijker om nog zaken aan de auto toe te voegen na aflevering. Fabrieksopties zijn sowieso niet mogelijk, voor overige zaken kun je het beste contact met ons opnemen.

Kan ik het aantal kilometers in mijn contract aanpassen?

Als u incidenteel meer kilometers rijdt, dan is het doorgaans voordeliger om de meerkilometers af te rekenen en het contract niet te laten aanpassen. Wanneer u structureel meer kilometers rijdt dan vooraf ingeschat, dan kunt u tijdens de contractperiode het jaarkilometrage verhogen. U ontvangt van ons dan een opgave van het nieuwe maandbedrag op basis van het hogere jaarkilometrage.

Het verlagen van het jaarkilometrage is niet mogelijk.


Kan ik ook met mijn leaseauto op vakantie naar het buitenland?

Ja dat kan, zolang dat land niet uitgesloten is op de groene verzekeringskaart. In het buitenland heeft u ook recht op hulpverlening bij een Private Lease contract. Wij adviseren u om ook de optie vervangend vervoer in het buitenland in het contract op te nemen. u heeft dan recht op vervangend vervoer in een gelijkwaardige autoklasse. Standaard is vervangend vervoer in Nederland in het leasecontract opgenomen.


Wat gebeurt er als ik pech heb met de auto?

Wij bieden u altijd pechhulp in het binnen- en buitenland. Bovendien is vervangend vervoer in Nederland na 24 uur geregeld. De eerste 24 uur zijn voor eigen kosten. Als u heeft gekozen voor de extra optie vervangend vervoer in het buitenland in uw contract, dan heeft u ook recht op een gelijkwaardige autoklasse ter vervanging na 24 uur.


Mogen anderen ook in de auto rijden?

Wij vinden het geen probleem als u partner of gezinsleden in uw private leaseauto rijden, op voorwaarde dat zij een geldig rijbewijs hebben volgens de Nederlandse wet. Dit houdt ook in dat het 2todrive is toegestaan. U dient hierbij wel te voldoen aan alle gestelde eisen hierover. Het is niet toegestaan om de auto tegen betaling aan te bieden en/of verhuren aan anderen.


Waar krijgt mijn auto onderhoud en/of een APK keuring?

Onderhoud en een eventuele APK keuring worden altijd uitgevoerd bij de een Vakgarage. U wordt dan vanzelf benaderd als het tijd is voor onderhoud en/of APK en indien gewenst wordt de auto ook gratis gewassen.


Is met mogelijk om een contract voortijdig te beëindigen?

Ja, dat is mogelijk, zelfs binnen het eerste jaar. Wij rekenen dan de mogelijke meerkilometers met u af en u betaalt een opzeggingsvergoeding.
Een nadere uitleg inclusief voorbeelden vind je onder het hoofdstuk ‘Beëindigen of opzeggen’.


Kan ik het contract ook binnen 12 maanden opzeggen?

Ja, dat kan. Wij bieden u ook de mogelijkheid om binnen het eerste jaar het contract te beëindigen.


Worden er kosten berekend als ik voortijdig het contract wil beëindigingen?

Mocht onverhoopt de situatie zich voordoen dat u de private leaseauto eerder wilt inleveren dan de einddatum van uw contract, dan verrekenen wij een opzeggingsvergoeding met u. 

De hoogte van de opzeggingsvergoeding is afhankelijk van het aantal maanden dat u nog heeft te gaan tot het einde van het contract, ook wel de resterende looptijd genoemd. De resterende looptijd is dus het aantal maanden gerekend vanaf het moment van voortijdig inleveren tot de einddatum van het contract.