WIELLAGER VERVANGEN

Wiellagers mag u niet horen
De wielen van uw auto draaien om wiellagers. U kunt die lagers zien als de naaf van fietswielen. De as van het wiel staat stil en het wiel draait eromheen rond. Normaal gesproken merkt u eigenlijk niets van wiellagers. Ze doen hun werk storingsvrij van beurt tot beurt en wiellagers zijn onderhoudsvrij. Toch is de levensduur niet te voorspellen. Mensen die ervan houden om wat harder door de bocht te gaan zullen hun wiellagers sneller verslijten dan rustige rijders. Hoe dan ook: wiellagers slijten en van tijd tot tijd zal er dus een wiellager vervangen moeten worden. Regelmatig controleren of de wiellagers nog in orde zijn is dus belangrijk. Daarom controleert Vakgarage bij elke onderhoudsbeurt de wiellagers.

Hoe weet ik of een wiellager kapot is?
Het kan voorkomen dat u een zingend of fluitend geluid hoort tijdens het autorijden. Dat kan tijdens het rijden van een rechterbocht of bij een linkerbocht zijn. Of u hoort een brommend geluid tijdens het recht uitrijden. Hoewel zulke geluiden ook andere oorzaken kunnen hebben, zijn dit wel dé geluiden die bij versleten wiellagers horen. Laat uw auto zo gauw mogelijk nakijken! Misschien is er een wiellager versleten en deze zal dan vervangen moeten worden.

Wiellager kapot? Laat Vakgarage dit repareren of vervangen
Tijdens de onderhoudsbeurten controleert uw Vakgarage de wiellagers door de wielen heen en weer te bewegen, rond te draaien en goed te luisteren. Zo worden lagers die aan het verslijten zijn vroegtijdig ontdekt. Reparatie is bij de aangedreven wielen meestal wat bewerkelijker dan bij de niet aangedreven wielen. Het type wiellager bij de aangedreven wielen is zwaarder uitgevoerd en voor de vervanging daarvan is ook zwaarder gereedschap nodig. Hoort u tussen de onderhoudsbeurten door de hier genoemde geluiden? Maak dan een afspraak met uw Vakgarage of rijd langs. U neemt dan het zekere voor het onzekere en blijkt dat er inderdaad een wiellager kapot is? Dan heeft uw Vakgarage het juiste lager voor uw auto. Het wiellager is snel vervangen en u rijdt weer veilig en zonder bijgeluiden.

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier

Wilt u weten wat de kosten zijn van het vervangen van een wiellager? Neem dan contact op met een Vakgarage bij u in de buurt.