VELGEN

Velgen naar wens
Voor de ene automobilist zijn velgen gewoon wielen. Voor de ander zijn het prachtige onderdelen aan een auto die de uitstraling van het voertuig helemaal persoonlijk maken. In alle gevallen zijn velgen en banden en wielen en wieldoppen zeker beeldbepalend voor een auto. Vooral lichtmetalen velgen in combinatie met brede of extra lage banden zullen de meer sportieve bestuurder veel plezier doen. Maar de belangrijkste functie van wielen is het op de weg houden van de auto. De fabrikant van de auto zal altijd kiezen voor een zo veilig en comfortabel mogelijke combinatie van velg en band.

Velgen in alle soorten en maten
Velgen kunnen gemaakt zijn van staal of van lichtmetaal. Stalen wielen hebben meestal wieldoppen om de uitstraling te verfraaien. De lichtmetalen velgen hebben dat niet nodig. Die zijn ontworpen voor hun uitstraling en zijn mooi glad afgewerkt in zilvergrijs of een andere kleur. Daaroverheen is nog een laag blanke lak aangebracht om de velgen te beschermen en mooi te laten glimmen. Dit maakt ook het onderhoud van lichtmetalen velgen gemakkelijker. Vuil en remstof zal minder hechten aan dit gladde oppervlak. In de winter zijn er veel automobilisten die met winterbanden rijden. Veel van hen laten die winterbanden op stalen velgen monteren. Vaak zonder wieldoppen. Dat scheelt veel werk omdat deze wielen minder vaak en minder intensief schoongehouden hoeven te worden dan lichtmetalen velgen in de winter.

Velgen en banden balanceren
Of het nu om lichtmetalen velgen of stalen velgen gaat. Of daar nu zomerbanden, winterbanden of all weather banden op gemonteerd worden. Elke wiel/band-combinatie heeft na de montage van band op velg een onbalans. Want elke velg en elke band heeft bij de fabricage een heel kleine onregelmatigheid meegekregen. Dat is niet te vermijden en zorgt voor onbalans. Als die onbalans er niet uitgehaald wordt, dan trilt het stuur tijdens het rijden of de hele auto gaat zelfs trillen. Door het wiel samen met de band te balanceren verdwijnt die onbalans en de auto stuurt en rijdt zonder trillingen. Het kan ook zijn dat er een onbalans in een wiel ontstaat door het dagelijks gebruik. Denk aan het raken van een stoeprand. Ook dan zal het balanceren voor uitkomst kunnen zorgen.

Ga voor alles over velgen en wielen naar Vakgarage
Vakgarage heeft voor elk merk en type auto de mooiste lichtmetalen velgen en de meest doeltreffende stalen velgen. Ook passende wieldoppen in verschillende uitvoeringen zijn bij Vakgarage verkrijgbaar. Net als winterbanden, zomerbanden, velgenreiniger, wielmoerkapjes en bijvoorbeeld ventieldopjes. En ook als u banden wilt laten wisselen of lossen banden op velgen wilt laten zetten is Vakgarage u graag van dienst. Ga dus naar Vakgarage voor alles wat met velgen en banden te maken heeft!

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier! U kunt ook op zoek naar een Vakgarage bij u in de buurt.