TREKHAAK ADAPTER/CONTACTDOOS

Trekhaak voor aanhangwagen, fietsendrager of caravan
Wilt u een trekhaak kopen of laten monteren? Dat is een goed idee want een trekhaak is een handig accessoire. Natuurlijk voor de caravan of een aanhangwagen of fietsendrager. Maar ook voor de uitbreiding van de bagageruimte. Er zijn verschillende modellen bagageboxen die veilig op de trekhaak kunnen worden meegenomen. Trekhaken kunnen vast uitgevoerd zijn, er zijn afneembare trekhaken en ook wegklapbare trekhaken. Die laatste zelfs in elektrische uitvoering. Bijna alle trekhaken worden achteraf gemonteerd.

Trekhaak aansluiting
Bij de trekhaak horen nog andere zaken. Wilt u een trekhaak laten plaatsen, dan komt daar automatisch een 7 of 13 polige stekkerdoos inclusief stroomaansluiting bij. De 7 polige is hoofdzakelijk voor aanhangergebruik. De 13 polige trekhaak heeft een uitgebreidere trekhaakdoos. Daarin zit bijvoorbeeld ook een aansluiting die constant stroom doorgeeft, ook als de eraan gekoppelde auto geparkeerd staat. Deze is handig voor een caravan waarvan u op zulke momenten de koelkast door wilt laten koelen. Bovendien komt er een voorziening bij die ervoor moet zorgen dat bij het onverhoopt losraken van aanhanger of caravan deze zich niet los in het verkeer kan gaan begeven. Dat gebeurt met een kabelstuk dat officieel hulpkoppeling of losbreekinrichting wordt genoemd. Deze kabel maakt u vast aan de trekhaak en aan de aanhanger. Schiet de aanhanger los, dan houdt de hulpkoppeling verbinding met de aanhanger zodat deze de auto zal blijven volgen en niet uitbreekt naar links of rechts. Bij aanhangers die meer dan 1.500 kg wegen, is de losbreekinrichting verplicht. Die zorgt ervoor dat de handrem van de aanhanger aangetrokken wordt. Vervolgens breekt deze losbreekinrichting. De caravan of aanhanger zal nu zelfstandig remmen en tot stilstand komen. Het is niet te hopen dat deze veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Daarom is het belangrijk dat de trekhaak zorgvuldig en volgens de eisen en regels wordt gemonteerd op uw auto.

Trekhaak monteren?
Vakgarage heeft de juiste trekhaak-oplossing voor u. Passend bij het doel en uw wensen. U kunt een trekhaak kopen en vakkundig laten monteren. Ook heeft Vakgarage de eventueel benodigde caravanspiegels, de kabelset voor de verlichting tot en met de trekhaakdop aan toe. Wilt u dus advies over een trekhaak of zo’n handig accessoire laten plaatsen? Ga naar Vakgarage, maak een afspraak of vraag online offerte !

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier! U kunt ook op zoek naar een Vakgarage bij u in de buurt.