STARTMOTOR KAPOT?

In oude films, zwart/wit, zie je nog weleens dat ze een auto ‘aanslingeren’. Door de motor vast een beetje op weg te helpen, start deze gemakkelijker op de brandstof waarop deze normaal gesproken loopt. De startmotor in uw auto doet nog precies hetzelfde, maar dan elektrisch. Elke auto, benzine of diesel, heeft een startmotor. Die bedient u met de contactsleutel of met een startknop. Ook als de motor een automatisch start/stopsysteem heeft, zorgt de startmotor er steeds voor dat de motor start. Alleen de eerste start, vanuit de garage of vanaf de parkeerplek doet u dan nog zelf met de sleutel of de startknop.

De startmotor van uw auto kent weinig problemen
De startmotor, ook wel starter genoemd, kent op zich weinig onderdelen die gemakkelijk kapot gaan. Toch kan het iedereen een keer overkomen: de startmotor draait niet meer rond of maakt een hard, gierend geluid of een schurend geluid als deze nog wel ronddraait.

Nu wordt het tijd om naar uw Vakgarage te bellen of te rijden, als starten nog lukt. Doe dat zo snel mogelijk, want het probleem kan dan vlot verholpen worden. Een versleten of losgeraakt onderdeel is meestal de oorzaak. In de loop van de tijd slijt zelfs een startmotor en er komt een moment dat het ‘op’ is.

Startmotor problemen? Laat uw startmotor vervangen
Startmotoren die vervangen zijn worden meestal gereviseerd. De startmotor wordt dan volledig uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Elk onderdeel dat versleten is wordt vervangen en op deze manier ontstaat er een zo goed als nieuwe startmotor. Dit is natuurlijk gunstig voor het milieu omdat er minder grondstoffen nodig zijn dan bij een nieuwe starter. En ook voor uw portemonnee is dit gunstiger want een gereviseerde starter kost minder dan een nieuwe startmotor. Er zijn gespecialiseerde revisiebedrijven en daarvan betrekt Vakgarage de gereviseerde startmotoren. Voor elke auto heeft Vakgarage de juiste startmotor, nieuw of gereviseerd. Maak een afspraak voor een diagnose door uw Vakgarage. Het startprobleem is dan in elk geval weer zo snel mogelijk verholpen!

Bekijk ook de andere auto-onderdelen en producten.

Wilt u weten wat de kosten zijn van het reviseren of vervangen van de startmotor van uw auto? Neem dan contact op met een Vakgarage bij u in de buurt.