STABILISATORSTANG VERVANGEN

Stabilisatorstang auto zorgt voor stabiliteit
U heeft misschien weleens gehoord, of zelf gezien dat een Citroën 2CV, de eend, heel erg overhelt in bochten als deze wat snel genomen worden. Dat was het karakter van deze auto. Om bij ‘normale’ auto’s te voorkomen dat ze zo overhellen, is er een stabilisatorstang gemonteerd op de vooras. Bij heel snelle, sportieve wagens zit er ook nog een stabilisatorstang op de achteras. De stabilisatorstang zorgt ervoor dat het weggedrag in zijn algemeenheid stabiel blijft en dat vooral in de bochten de auto zo vlak mogelijk door de bocht gaat.

Stabilisatorstang slijt niet
Een stabilisatorstang is een eenvoudige stalen stang. Behalve bij een aanrijding, zal deze stang niet beschadigd raken of slijten. Deze zal dus niet kapot gaan bij dagelijks gebruik van uw auto. Hij is in rubbers aan het onderstel van de auto vastgemaakt. Links en rechts zit de stabilisatorstang aan de wielophanging bevestigd. Dat gebeurt via koppelstangen, ook wel reactiestangen genoemd of stabilisatorstokjes. Deze stangen zijn gemaakt van metaal, aluminium of kunststof. Ze zijn met rubberen lagers of via kogels verbonden met de stabilisatorstang en de wielophanging. De stabilisatorstangrubbers en de lagers of kogels van de koppelstangen/stabilisatorstokjes slijten wel.

Herkennen van versleten stabilisatorstang-rubbers
Stabilisatorstang-rubbers raken in de loop der tijd uitgedroogd. Hierdoor kunnen ze gaan scheuren. De koppelstangen/stabilisatorstokjes slijten door het gebruik. Als uitdroging of slijtage het geval is, hoort u dat vaak als u over een hobbelige weg rijdt. Er komt dan een vreemd bonkend, krakend geluid bij de wielen vandaan. Na het plaatsen van nieuwe rubbers of koppelstangetjes is alles weer in orde.

Versleten stabilisatorstangrubbers vervangen?
Vakgarage heeft voor elk merk en type auto de passende stabilisatorstang rubbers. Ook voor de juiste koppelstangen/stabilisatorstokjes bent u bij Vakgarage aan het goede adres. Wilt u de stabilisatorstang van uw auto laten repareren? Vraag online offerte, ga langs bij een Vakgarage bij u in de buurt of maak een afspraak!

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier! U kunt ook op zoek naar een Vakgarage bij u in de buurt.