SCHOKDEMPERS VERVANGEN

Schokdempers voorkomen deinen
Bij de wielen van uw auto zorgen veren en schokdempers ervoor dat uw auto goed op de weg ligt. De combinatie van veren en schokdempers geeft uw auto het comfort en de wegligging die de autofabrikant aan uw model auto heeft willen meegeven. Bovendien zijn de schokdempers heel belangrijk voor de veiligheid. De veren vangen de oneffenheden in het wegdek op en zorgen ervoor dat u niet over de weg stuitert. De schokdempers zorgen ervoor dat de op- en neergaande beweging die zo ontstaat, wordt gedempt. De combinatie zorgt voor veilig, comfortabel en constant weggedrag.

Schokbrekers slijten heel langzaam
Normaal gesproken slijten schokdempers heel langzaam. Zo langzaam dat u dit niet merkt. Aan het veranderende weggedrag went u geleidelijk en het valt niet op. Bij een beurt of apk-keuring worden de schokdempers gecontroleerd. De bovenkant van de schokdemper zit aan het koetswerk, de carrosserie van uw auto vast. De onderkant is verbonden met de wielophanging. Vervanging van schokdempers moet altijd aan beide kanten van een as gebeuren. Anders zou de auto onstabiel worden.

Schokdempers versleten? Doe de test
Wilt u zelf eens testen of de schokbrekers nog in orde zijn? Druk dan met kracht op een hoek van uw auto de carrosserie naar beneden en laat deze in in één keer los. De auto zal omhoog veren en weer een beetje naar beneden bewegen. Gaat die heen- en weergaande beweging langer door? Dan is vrijwel zeker de betreffende schokbreker kapot.

Schokbrekers vervangen: Vakgarage
Schokdempers zijn aan de voorkant en achterkant van de auto meestal op een andere manier gemonteerd. Voor veelal in de veer, achter meestal naast de veer. Vakgarage kan voor elk merk auto en elk type de juiste schokbrekers monteren. Heeft u advies nodig over de wegligging van uw auto? Bijvoorbeeld omdat bij het trekken van een caravan achter een volgepakte auto de auto achter is ingezakt? Ook voor het monteren van hulpveren kunt u terecht bij Vakgarage. Wilt u dus uw schokdempers laten vervangen of wilt u meer weten over wegligging en een stabiel rijgedrag onder verschillende omstandigheden? Vraag online een offerte of ga naar Vakgarage voor advies!

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier! Wilt u weten wat het kost om de schokdempers te laten vervangen? Neem dan contact op met een Vakgarage bij u in de buurt om een offerte te ontvangen.