AUTORUITEN VERVANGEN

Autoruit vervangen of repareren
Uw autoruit moet vervangen worden omdat er autoruitschade is? Bijvoorbeeld een sterretje of scheur in de voorruit of een versplinterde zijruit of achterruit? In alle gevallen van autoruitschade bent u goed af bij Vakgarage! De voorruit bestaat uit 2 lagen glas met een kunststof folie ertussen. Zo’n voorruit wordt daarom ook wel een gelaagde voorruit genoemd. Dergelijke ruiten zijn extra sterk. Komt er iets tegenaan, dan zal een gelaagde voorruit u beschermen doordat de ruit niet breekt maar alleen maar een scheur of ster vertoont. De gelaagde voorruit maakt deel uit van de veiligheidsconstructie van de auto. De ruit is verlijmd met de carrosserie en vormt daar één geheel mee voor extra stijfheid. Zijruiten en achterruiten zijn van gehard glas gemaakt. Dat zorgt ervoor dat dergelijke autoruiten bij beschadiging in duizend stukjes breken, zonder gevaarlijke scherven. Voor beide soorten ruiten heeft Vakgarage de juiste oplossing voor u.

Autoruiten in verschillende soorten
Autoruiten zijn er in verschillende soorten. Er zijn zelfs autoruiten met dubbel glas en met extra dik glas, beide om lawaai buiten te houden of om beveiligingsredenen. Sommige auto’s hebben elektrische voorruitverwarming en praktisch alle auto’s zijn voorzien van achterruitverwarming. Er zijn getinte ruiten om warmte te weren en voorruiten met een zonwerende band bovenin om verblinding door de zon tegen te gaan. In veel SUV’s en stationcars zie je donker getint privacy glass dat inkijk belemmert en er zijn auto’s waarvan een gedeelte van het dak in glas is uitgevoerd. En al dat glas kan beschadigd raken...

Autoglas repareren of vervangen is vakwerk
Of het nu gaat om een voorruit met een ster erin of een barst, om een zijruit die met de hand wordt bedient of een elektrisch raammechanisme heeft… Of het nu gaat om geblindeerde ramen of een achterruit… Vakgarage is u graag van dienst! Een ster in de voorruit kan meestal gerepareerd worden. Uw voorruit is dan weer zo sterk als nieuw. Voor zowel het vervangen van de zijruiten, achterruiten en voorruiten bent u bij Vakgarage aan het juiste adres.

Uw voorruit vervangen?
Als er eenmaal een kleine beschadiging in uw voorruit zit, dan kan dat zomaar een scheur worden. Zit er een sterretje in de voorruit en u rijdt over een beetje stijl uitgevoerde verkeersdrempel, dan kan er een spanning op de ruit ontstaan die spontaan zorgt voor een scheur. Reparatie is dan alleen mogelijk door vervanging van de gehele voorruit. Ook de verwarming die direct op de voorruit blaast kan door het grote temperatuurverschil tussen binnen de auto en daarbuiten, zorgen voor een barst in de ruit. In de zomer geldt hetzelfde voor de koude lucht uit de airco en de warme buitenlucht. Uw Vakgarage controleert graag voor u of een kleine beschadiging gerepareerd kan worden of dat de voorruit vervangen zal moeten worden. En misschien kunt u wel gewoon doorrijden omdat de beschadiging niet veel voorstelt. Met een bezoekje aan de Vakgarage weet u het zeker!

Voorruiten met camera en sensor
De voorruit van uw auto kan voorzien zijn van systemen die u helpen bij het autorijden. Regensensoren, een sensor om automatisch afstand te kunnen houden of een sensor die ziet wanneer het donker wordt, zodat uw koplampen automatisch aangaan… Al die zaken, inclusief de achteruitkijkspiegel, worden weer volgens de fabrieksspecificaties ingesteld en gemonteerd bij het vervangen van de voorruit. Vakgarage is u graag van dienst, ook als het gaat om het vervangen, repareren of (binnen de wettelijke normen) blinderen van autoruiten. Ga langs bij de Vakgarage in uw buurt, bel voor een afspraak of vraag online een offerte!

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier

Wilt u weten wat het kost om uw autoruit te vervangen? Neem dan contact op met een Vakgarage bij u in de buurt om voor u te kijken wat het gaat kosten.