REMSCHIJVEN VERVANGEN

Massieve en geventileerde remschijven
Remschijven zijn er in 2 soorten: geventileerd en massief. De geventileerde remschijven kunnen de warmte die ontstaat tijdens het remmen beter afvoeren. Massieve remschijven kunnen dit minder goed en worden overwegend gemonteerd op kleinere en minder zware auto’s. Tegenwoordig hebben praktisch alle auto’s in elk geval op de vooras remschijven. Trapt u het rempedaal in, dan drukt u via de remvloeistof in de remleidingen de remblokken tegen de remschijven. Dit gaat met grote kracht dankzij de rembekrachtiger. Door de wrijving tussen de remblokken en de remschijven wordt de auto afgeremd.

Remschijven slijten ook
Als uw auto minder goed remt, dan is er iets aan de hand met het remsysteem en is controle nodig. Vakgarage zal dit graag voor u doen. De remblokken kunnen versleten zijn, er kan een lek zijn in een remleiding of de remschijf kan te ver versleten zijn. Want door de wrijving slijten de remmen. Remblokjes slijten eerder dan remschijven. U zult dus vaker remblokjes moeten laten vervangen dan remschijven. Maar er komt een dag dat deze toch ook aan vervanging toe zijn.

Remschijven vervangen kosten
Als de remschijven moeten worden vervangen dan zal dat op dezelfde as altijd zowel links als rechts moeten gebeuren. Zo blijft de remwerking gelijk. Anders zou de auto bij het remmen naar links of rechts trekken. Bij het vervangen van de remschijven worden ook nieuwe remblokken gemonteerd. Die combinatie van nieuwe schijven en blokken zorgt ervoor dat uw auto weer remt als toen deze nieuw was.

Een andere reden om remschijven te vervangen is als deze krom geworden zijn. U voelt dat in het rempedaal als u remt of aan trillingen van de auto tijdens het remmen. Laat dan uw auto controleren want kromme remschijven of andere gebreken aan het remsysteem van uw auto zijn gevaarlijk. Vakgarage heeft remschijven van goede en gerenommeerde merken zoals Brembo. Voor elk merk en type auto kan Vakgarage vaststellen wat er aan het remsysteem mankeert en wat er nodig is om dat voor u op te lossen. Ga langs bij een Vakgarage in uw buurt of vraag online offerte!

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier! U kunt ook op zoek naar een Vakgarage bij u in de buurt.