OLIEFILTERS

Oliefilter is heel belangrijk
Het oliefilter heeft een belangrijke taak in uw auto: olie filteren! Dat lijkt een open deur, maar dat is echt precies wat zo’n filter doet. Een oliefilter is belangrijk voor de gezondheid van de motor. Tijdens het gebruik komt er allemaal vuil in de vorm van roet, heel kleine metaaldeeltjes en bijvoorbeeld verbrandingsresten in de motor. De olie neemt die deeltjes mee en zonder oliefilter zouden die deeltjes steeds maar meer en meer het inwendige van uw motor vervuilen. Dankzij een regelmatige vervanging van het oliefilter krijgt dat vuil geen kans.

Oliefilters zorgen voor langere levensduur
De bewegende delen in uw motor worden gesmeerd met olie. Hoe beter die smering verloopt, hoe minder de verschillende onderdelen zullen slijten. In het oliefilter zit een element van papier. Dat is geïmpregneerd en heel ingenieus gevouwen zodat de olie gemakkelijk door het oliefilter heen kan, terwijl het vuil achterblijft in dat papieren element. Op deze manier blijft de olie zo schoon mogelijk. De olie gaat namelijk constant, zolang de motor loopt, door dat oliefilter. Het filter wordt wel steeds vuiler. Door regelmatige vervanging, meestal gebeurt dat bij een grote beurt, kan het oliefilter zijn reinigende werk blijven doen. De motor blijft van binnen zo schoon mogelijk en daardoor gaat deze zo lang mogelijk mee.

Is een oliefilter vervangen veel werk?
Gelukkig kost het vervangen van een oliefilter helemaal niet veel tijd. Voor een Vakgarage is het zo gepiept. Er zijn verschillende oliefilters. Elk merk en type motor kan wat dat betreft weer verschillen. Uw Vakgarage heeft voor elke toepassing het juiste oliefilter klaarliggen. Ga dus naar de Vakgarage bij u in de buurt voor het beste onderhoud. Oók als het gaat om de vervanging van het oliefilter in uw auto. En twijfelt u of vervanging al nodig is? Vakgarage kan u ook wat dat betreft informeren. Maak een afspraak of rij even langs!

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier! U kunt ook op zoek naar een Vakgarage bij u in de buurt.