DYNAMO AUTO VERVANGEN?

De dynamo geeft alles kracht
Veel in uw auto gebeurt elektrisch. Van het bedienen van de portierramen tot het regelen van de motorcomputer en de spiegels. Uw auto maakt die elektriciteit zelf aan. Daarvoor zit er een belangrijk onderdeel onder de motorkap: de dynamo.

Dynamo zorgt voor stroom
De dynamo is zo belangrijk omdat deze twee dingen regelt: het leveren van stroom (elektrische energie) en het bijladen van de accu. Als u de motor start, dan begint de dynamo direct te werken. De dynamo zit namelijk met een V-snaar aan de motor verbonden. Loopt de motor, dan draait de dynamo vanzelf mee. De motor en allerlei elektrische onderdelen in uw auto nemen die stroom van de dynamo af. Maar de dynamo produceert meestal meer stroom dan direct nodig is. Die overtollige stroom wordt opgeslagen in de accu.

Dynamo van uw auto kapot? Vervangen!
Als een dynamo defect is, dan hoeft u dat nog niet direct te merken. Alles blijft gewoon nog even doorgaan op de stroom die nog in de accu zit. Maar die is gauw op, als de dynamo niet steeds stroom bij maakt.

Er zijn enkele dingen waaraan u zou kunnen merken dat er iets mis is. Brandt het acculampje in uw dashboard? Gaan de ruitenwissers trager of brandt het licht minder fel dan anders? Laat dan direct uw auto controleren bij een Vakgarage in uw buurt. Het zou goed kunnen dat uw dynamo kapot is. En dan kunt u stil komen te staan.

Wat kost een dynamo vervangen?
Vakgarage kan bij elke auto de dynamo vervangen en maakt uitsluitend gebruik van originele kwaliteitsonderdelen die specifiek voor uw auto bestemd zijn. Bovendien zorgt Vakgarage ervoor dat u zo snel mogelijk geholpen wordt zodat u weer snel kunt rekenen op uw auto. Omdat er veel verschillende auto’s zijn met ook veel verschillende dynamo’s is het niet mogelijk om voor het vervangen van een dynamo de prijs hier in zijn algemeenheid op te geven. Wat wij u wel kunnen beloven is dat Vakgarage scherpe prijzen hanteert. U kunt hier direct online opvragen wat een nieuwe dynamo specifiek voor úw auto kost. U kunt natuurlijk ook naar de Vakgarage in uw buurt gaan of even met hen bellen. Zij helpen u graag.

Door de vakkennis en ervaring van onze topmonteurs is uw auto bij Vakgarage in de beste handen. Neem vandaag nog contact op voor een nieuwe dynamo!

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier! U kunt ook op zoek naar een Vakgarage bij u in de buurt.