DE DISTRIBUTIERIEM, DAAR DRAAIT HET OM

In de motor van uw auto zit een heel belangrijk onderdeel: de distributieriem. Er zijn ook auto’s met een distributieketting. De riem is van kunststof, de ketting van metaal. De distributieriem slijt en moet om de zoveel kilometer vervangen worden. In elk geval vóórdat de riem versleten is en breekt. Want dan wordt er in één klap erg veel schade veroorzaakt aan de motor. De distributieriem of -ketting vormt dus het hart van de motor.

Distributieriem, wanneer vervangen?
Dat is helemaal afhankelijk van het merk en type. En dan ook nog eens van de betreffende motor. Het kan variëren van om de 90.000 km tot om de 150.000 km of bijvoorbeeld om de 5 jaar. Twijfelt u? De Vakgarage bij u in de buurt weet van elke auto die er bestaat precies wanneer vervanging nodig is. Ga dus even langs of bel voor overleg. U weet dan zeker dat het goed zit. Trouwens, als Vakgarage uw auto regelmatig onderhoudt, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. U krijgt dan vanzelf te horen als er iets moet gebeuren aan de distributieriem of distributieketting. Want een ketting hoeft eigenlijk zelden vervangen te worden, dit betekent niet dat er geen controle nodig is. Op deze manier kan de ketting wel bijgesteld worden. Ook dat regelt Vakgarage voor u.

Distributieriem vervangen, wat kost dat?
Vakgarage heeft distributieriemen voor alle automerken en –modellen. En ook het juiste gereedschap en de kennis om al die verschillende distributieriemen goed te kunnen vervangen. De kosten verschillen per merk en model. Wilt u weten wat het vervangen van de distributieriem bij uw auto precies kost? Neem dan contact op met uw Vakgarage of klik hier voor een online offerte!

Laat de distributieriem controleren als:

  • U niet weet wanneer de distributieriem voor het laatst vervangen is.
  • U zeker wilt weten dat alles goed is (het is toch het hart van uw motor).

Twijfelt u? Neem direct contact op met een Vakgarage in uw buurt. Zij helpen u graag.

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier! U kunt ook op zoek naar een Vakgarage bij u in de buurt.