CILINDERS VERVANGEN AUTO

Cilinders zitten in elke automotor die op benzine of diesel loopt. In die cilinders wordt brandstof tot ontploffing gebracht en daardoor gaan de zuigers heen en weer in de cilinders. Die heen-en-weer-gaande beweging wordt in de motor omgezet in een draaiende beweging. En die draaiende beweging wordt weer afgegeven aan de wielen. Op die manier rijdt de auto. Maar de kern van die rijdende beweging komt van de zuigers en cilinders.

Cilinders; u kunt er veel of weinig hebben
Omdat in de cilinders de kracht ontwikkeld wordt, zijn cilinders belangrijk voor de snelheid van een auto. Sommige mensen willen graag een auto met 6, 8, 10 of wel 12 cilinders. Anderen interesseert het aantal cilinders minder. Zij willen gewoon autorijden. Er zijn ook auto’s met 3 cilinders die het prima doen. Zulke auto’s zijn doorgaans lekker zuinig. Het aantal cilinders dat aanwezig is onder de motorkap is bepaald door de motorontwerpers van de autofabrikant. Zij zullen altijd kiezen voor een goede mix tussen prestaties en brandstofverbruik.

Cilinders versleten?
Het zal niet veel voorkomen dat er aan de Vakgarage advies gevraagd wordt over cilinders. Toch kan het zijn dat de motor in uw auto zoveel trouwe kilometers heeft gelopen dat er misschien iets gedaan moet worden aan de cilinders en zuigers. Die kunnen versleten zijn of op een andere manier defect. Of u wilt bijvoorbeeld advies over het motorvermogen dat u in een nieuwe auto nodig hebt. Voor het trekken van een caravan of misschien wilt u toch iets meer trekkracht voelen bij het optrekken. In al die gevallen vraagt u gewoon uw Vakgarage om advies. Die geeft dat graag. Dus: wilt u iets weten? Bel uw Vakgarage of ga langs!

Cilinder vervangen
De huidige automotoren zijn kwalitatief veel beter dan die van vroeger. Alles sluit mooier op elkaar aan en ook de smering tussen de draaiende en heen en weer gaande onderdelen is verbeterd. Tegelijk zorgt deze vooruitgang wel voor meer kwetsbaarheid. Bij goed onderhoud gaat alles lang mee. Maar als er bijvoorbeeld met te weinig olie wordt gereden of een onderhoudsbeurt wordt overgeslagen, dan kan er eerder schade optreden. Of meer slijtage. Het komt steeds minder vaak voor maar het gebeurt nog wel: de cilinders, zuigerveren of zuigers moeten vervangen worden. Ook dan staat uw Vakgarage voor u klaar.

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier! Wilt u weten wat het kost om een cilinder te vervangen? Neem dan contact op met een Vakgarage bij u in de buurt.