BANDEN

Autobanden houden u op de weg
Uw banden zijn het enige contact met de weg. Op 4 niet al te grote vlakken rijdt u zomer en winter over de weg. Door weer en wind wilt u veilig grip houden op alle verschillende soorten wegdek. Asfalt, keien, steentjes en af en toe misschien een bospad… uw banden zullen op die 4 vlakken het hele gewicht van uw auto, de inzittende(n) en hun eventuele bagage op de weg moeten houden. Het liefst zonder ook maar één keer te slippen of op een andere manier in gevaar te komen. Of het nu gaat om zomerbanden, winterbanden of velgen: Vakgarage adviseert u graag! Over banden van bijvoorbeeld de merken: Apollo, Bridgestone, Continental, Dunlop, Firestone, Michelin, Good Year, Pirelli, Vredestein, Maxxis, Kleber, Fulda en Sava.

Autobanden in alle maten
Autofabrikanten kiezen voor hun auto’s de banden die het beste passen bij het betreffende model. Het gaat dan vooral om de samenstelling van het rubber en om de hoogte en de breedte van de banden. Ook de vorm van het profiel kan meewegen bij hun beslissing. De bandenkeus heeft te maken met veiligheid, duurzaamheid en ook wel uitstraling. Steeds zullen de prestaties van de auto zoveel mogelijk in evenwicht zijn met de kwaliteit en eigenschappen van de banden. Deze zorgvuldig gekozen combinatie van auto en band zal met de juiste bandenspanning optimaal presteren.

Autobanden vervangen? Vraag Vakgarage advies!
Banden slijten. Soms onregelmatig of ongelijk. Ze kunnen lawaai gaan maken of te zacht worden. Uit elke autoband ontsnapt lucht zodat de bandenspanning minder wordt en misschien raakt u wel eens een stoeprand bij het inparkeren. Anderen rijden regelmatig hard op de snelweg of rijden juist vaak op wegen met rotondes. Dit zijn allemaal omstandigheden die een autoband meer of minder dan gemiddeld doen slijten. Uw Vakgarage adviseert u in uw keuze voor nieuwe banden. Daarbij houdt hij rekening met de door de fabrikant voorgeschreven maten en eisen. Bovendien kan hij u adviseren over banden die zo weinig mogelijk brandstof verbruiken en minder dan andere merken slijten. En wie weet is het mogelijk om bijvoorbeeld een bandenspanningscontrolesysteem (Tire Pressure Monitoring System TPMS) bij uw auto toe te passen. Dat gaat gemakkelijk tijdens het monteren van nieuwe banden. Voortaan geeft TPMS u in de auto een seintje als de bandenspanning te laag wordt. Dat voorkomt weer extra slijtage door te lage bandenspanning. Vraag uw Vakgarage ernaar.

En krijgt u onverhoopt toch een keer een lekke band onderweg? Dankzij Vakgarage pechhulp bent u weer snel op pad! Vakgarage: ook het juiste adres voor het vervangen van autobanden. Vraag online een offerte of kom langs bij de dichtstbijzijnde Vakgarage!

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier! U kunt ook op zoek naar een Vakgarage bij u in de buurt.