ACCU VAN UW AUTO

Accu vervangen of een nieuwe kopen?
In de wintermaanden en de maanden daar vlak voor vallen veel autoaccu’s door de mand. Dat komt door het koude weer, dan kunnen zwakke accu’s niet meer voldoende stroom opslaan. U merkt dat als u uw auto wilt starten en dat gaat niet meer. Of het kost hoorbaar meer moeite. Het is dan bijna zeker dat de accu aan vervanging toe is. U kunt in dat geval een nieuwe accu voor uw auto kopen bij Vakgarage en de accu gelijk even laten monteren. Ook kan Vakgarage uw accu testen. Want wie weet is uw accu nog wel goed en ligt de oorzaak ergens anders.

Accu van uw auto levert minder stroom?
Een auto accu slijt. Niet van buiten, de accu kan er aan de buitenkant nog prima uitzien en toch versleten zijn. In de accu vinden chemische processen plaats waardoor een autoaccu stroom kan opslaan. Door veroudering gaan die chemische processen minder goed verlopen en dan komt er een dag dat de accu ‘op’ is. Er kunnen ook andere oorzaken zijn waardoor een accu minder stroom levert of leeg is. Als er een lampje blijft branden in een geparkeerde auto bijvoorbeeld. Helemaal als dat de koplampen zijn, dan raakt een accu snel leeg. Of als de dynamo kapot is. Want die dynamo maakt de stroom en als dat niet meer lukt, dan kan er ook geen stroom in de accu worden opgeslagen.

Autoaccu testen
Het is moeilijk te zeggen hoe lang een auto accu meegaat. Dat is afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit van de accu. Rijdt u veel korte ritjes met de kachel of airco aan? Uw accu levert dan vaak meer stroom dan dat deze aangeleverd krijgt door de dynamo. Zit u meer op de snelweg en rijdt u hoofdzakelijk lange stukken? Uw accu zal dan lange tijd in goede conditie blijven omdat de dynamo deze constant bijlaadt. Wilt u een goede indicatie van de toestand van uw auto accu? Laat deze dan testen bij uw Vakgarage. Doe dit ruim voor de winter, dan is de kans op accupech in de koude en donkere maanden een stuk kleiner.

Tip!
Heeft u een moderne auto met veel electronica? Probeer dan bij een lege accu niet om met een behulpzame buurman of medeweggebruiker via zijn of haar accu uw auto weer te starten. Dit kan schade toebrengen aan de elektronica en er bijvoorbeeld voor zorgen dat de sleutel niet meer herkend wordt door de centrale computer van uw auto. Uw vakgarage weet in zo’n geval raad en helpt u op een goede manier weer op weg.

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier! Wilt u weten hoe goed uw accu nog is of hoeveel het kost om een nieuwe accu te kopen? Neem dan contact op met een Vakgarage bij u in de buurt.