Caravanbanden_1

CARAVANBANDEN VERVANGEN OF LATEN CONTROLEREN?

Goede caravanbanden dragen bij aan hoe zuinig en veilig u op vakantie gaat. Omdat caravans vaak langere tijd stil staan drogen de banden uit en krijgen ze droogtescheurtjes. Wanneer een band beschadigd raakt kan dit invloed hebben op de grip, verbruik en draagvermogen. Voorkom ongemakken tijdens uw vakantie en laat jaarlijks uw banden controleren 

VERVANGEN VAN CARAVANBANDEN

Caravanbanden vervangen moet elke 6 jaar. Vakgarage raadt aan om deze termijn aan te houden voor het vervangen van uw banden. Wanneer u niet zeker bent van de leeftijd van uw band kunt u het best de Dot code controleren. De Dot code bestaat uit 4 cijfers, waarbij de eerste 2 cijfers staan voor het week nummer en de laatste twee het jaartal. Een Dot code van ‘1914’ betekent dus week 19 in 2014.

CARAVANBANDEN KOPEN

U kunt bij Vakgarage alle caravanbanden kopen. Wanneer u banden koopt is het belangrijk om op een aantal punten te letten: - Duurzaamheid - Draagvermogen - Rolweerstand Het is verstandig om juist om te gaan met het draagvermogen, wanneer uw caravan zwaarder is dan waar de banden op berekend zijn kan dit een klapband veroorzaken. Echter is het tegenovergestelde ook niet goed. Banden die veel meer gewicht kunnen dragen dan wat de caravan eigenlijk weegt zorgen voor een onrustige en stuiterige wegligging. Voor de juiste band kunt u daarom het best contact opnemen met uw Vakgarage voor een gedegen advies.