DE BANDENWISSEL KOMT ER WEER AAN!

De bandenwissel bij Vakgarage komt er weer aan. De winterbanden worden geruild met zomerbanden, of misschien kiest u voor all-season banden. Hieronder vindt u de voordelen van de bandenwissel.

WAT ZIJN ZOMERBANDEN?

Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor temperaturen boven de 7°C, deze banden zijn ontwikkeld om een optimale grip en levensduur te bieden bij deze temperaturen. Doordat het in de zomer warmer is kan de band van een zwaardere/hardere rubbersamenstelling gemaakt worden. Door deze hardere samenstelling heb je met een zomerband een lagere rolweerstand en dus ook een lager benzineverbruik; maar dat is nog niet alles! Zomerbanden zijn goedkoper en zullen ook langer meegaan ten opzichte van winterbanden, dat is dus goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee!

ZOMERBANDEN AANBIEDING

Vakgarage heeft regelmatig zomerbanden aanbiedingen, als je op de hoogte wilt blijven van de laatste zomberbanden aanbiedingen schrijf je dan hier rechts in op de nieuwsbrief. Om direct een overzicht te zien van alle aanbiedingen Kunt u ook onze banden webshop bezoeken.

VOORDELEN ZOMERBANDEN TIJDENS VOORJAAR EN ZOMER

Als u zomerbanden gebruikt waarvoor ze gemaakt zijn bieden ze veel voordelen, hieronder staan de belangrijkste voordelen van zomerbanden:

  • Zomerbanden zijn goedkoper en slijten minder snel 
  • Zomerbanden geven optimale grip
  • Zomerbanden hebben een lagere rolweerstand en besparen daardoor brandstof

WAT ZIJN ALL SEASON BANDEN?

All season banden zijn –zoals de naam al zegt- banden voor alle seizoenen, voordeel hiervan is dat u uw banden niet hoeft te verwisselen als de temperatuur verandert. All season banden hebben een samenstelling die in alle weersomstandigheden goede en veilige prestaties leveren. Als je niet teveel kilometers maakt is dit daarom een hele goede oplossing om op de kosten te besparen. Wel zijn zomerbanden en winterbanden een betere keus voor wie echt optimale prestaties wil. 

ALL SEASON BANDEN DUITSLAND

All season banden in Duitsland zijn tijdens de winter niet allemaal toegestaan, de strenge regels in Duitsland eisen dat tijdens koud weer goedgekeurde winterbanden onder de auto liggen. Sommige all season banden voldoen aan deze keuring en andere niet. Wilt u in Duitsland rijden tijdens de winter met all season banden let dan goed op of deze ook de goedkeuring ontvangen heeft. U kunt dit herkennen aan een sneeuwvlok op de zijkant van de band. 

ALL SEASON BANDEN OF WINTERBANDEN?

Wanneer u hoofdzakelijk in Nederland op de weg zit en u hoeft niet dagelijks met de auto op pad, bevelen wij all season banden aan. Voor wie  regelmatig onderweg is blijven winterbanden toch een betere keus, ze slijten minder hard en geven net wat meer grip. De optie om all season banden te gebruiken is dus meer een kostenbesparende keus. 

VOORDELEN ALL SEASON BANDEN

All season banden zijn een prima oplossing voor veel mensen, bekijk goed of deze band daarom ook bij uw rijgedrag past. Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen:

  • Niet twee keer per jaar uw banden wisselen 
  • Goede grip in alle omstandigheden 
  • Geen opslag van tweede set banden 
  • Geen kosten aan extra banden + velgenset
logos-bandenwissel (1)