Bandenlabel

EUROPEES BANDENLABEL HELPT U KIEZEN

Dat is nog eens handig! Alle informatie over uw nieuwe autobanden op één label! Per 1 november 2012 zijn alle verkooppunten van autobanden in Europa verplicht om het Europees bandenlabel te voeren. Als u nieuwe autobanden koopt, kunt u op het label precies zien hoe de band scoort op het gebied van verkeersveiligheid, brandstofgebruik en geluidsproductie. Zo kunt u als consument een bewuste keuze maken bij de aankoop van uw autobanden.

BRANDSTOFVERBRUIK

U wilt natuurlijk zo zuinig mogelijk rijden. Zorg voor een autoband met een lage rolweerstand. Want hoe lager de rolweerstand, hoe minder brandstof uw auto verbruikt. Op het bandenlabel staat hoe uw band scoort op die rolweerstand. Score G is het minst zuinig, score A het zuinigst. Autobanden met score G verbruiken tot wel 7,5% meer brandstof dan banden met score A. Iemand die 20.000 kilometer per jaar rijdt, bespaart met goede autobanden zo wel 100 liter benzine. Dat is dus een besparing van meer dan 160 euro per jaar!

MEER VEILIGHEID MET GOEDE AUTOBANDEN

Ook de veiligheid van de band is bepaald. Ook hiervoor geldt dat categorie A de beste score is en categorie G de minste score. In de praktijk is het verschil te verklaren in de lengte van de remweg. Een band uit categorie A levert al snel een kortere remweg van 18 meter op t.o.v. een band uit categorie F. Dit is zo’n 30% verschil en kan net het verschil betekenen tussen een ongeluk en een bijna ongeluk.

STILLER RIJDEN MET GOEDE AUTOBANDEN

Veroorzaken sommige autobanden echt meer lawaai dan andere? Jazeker! Op het Europees bandenlabel kunt u zien hoe een band scoort als het om de geluidsnorm gaat. Die score wordt weergegeven met een golfje.

3 golven = het geluidsniveau ligt hoger dan de toekomstige EU-norm

2 golven = het geluidsniveau voldoet aan de toekomstige EU-norm

1 golf = het geluidsniveau ligt ten minste 3 dB lager dan de toekomstige EU-norm

Kies dus voor een band met 1 of 2 golfjes, dan rijdt u het stilst.

AUTOBANDEN VAN TOPKWALITEIT BIJ VAKGARAGE

Wilt u professioneel advies bij de aanschaf van nieuwe banden? Vakgarage is een specialist op het gebied van autobanden. Wij kunnen u precies vertellen wat het verschil in prijs en kwaliteit tussen de soorten autobanden is, zodat u een goede keuze kunt maken. Omdat de ruim 300 Vakgarages in Nederland gezamenlijk hun autobanden inkopen, vindt u bij ons de beste banden tegen de scherpste prijzen.