Achtergrond afbeelding

Vakgarage
Hartgerink En Klomp

Contact

Opaallaan 22-26
2132 XT Hoofddorp

Over ons

TEAM VAKGARAGE HARTGERINK EN KLOMP

Onze universele werkplaats werkt met een enthousiast team aan monteurs en iedere monteur heeft ook zijn eigen specialisme. Ruud is 1ste monteur APK-keurmeester heeft al ruim 20 jaar ervaring in de autobranche. Menno is 1ste monteur en APK-keurmeester en weet alles over ruitvervanging en ruitreparaties, want ook deze werkzaamheden voeren we zelf uit. Dani is 1ste monteur en APK-keurmeester is onze specialist op het gebied van banden, uitlaten en remmen. En dan hebben we ook nog Michael, hij is ook 1e monteur, maar dan helemaal op het gebied van bedrijfswagen tot 3500 kg. Martijn en Carlo zijn onze monteurs in opleiding, maar zijn al volledig gespecialiseerd in airco systemen. Ze kunnen alle voorkomende reparaties aan uw aircosysteem doen en uiteraard ook het systeem reinigen en voorzien van een nieuw interieur filter. Raymon is de werkplaatschef en uw aanspreekpunt voor alle technische vragen.

TIJDLIJN

De wortels van het autobedrijf dateren uit de jaren '30. Het was de heer B. Hartgerink die in Nieuw Vennep een bedrijfje oprichtte dat rijwielen, was- en naaimachines en ander klein electrisch materiaal verkocht en repareerde. Ongeveer een decennium later kwam de heer C.J. Klomp daar als technicus werken. Op dat moment kwamen er steeds meer auto's op weg welke dan ook gerepareerd moesten worden.

In 1946 werd bovengenoemde C.J. Klomp medefirmant en de naam van het bedrijf veranderde in 'Fa. Hartgerink en Klomp'. De auto's werden voor het bedrijf steeds belangrijker. Na veertien jaar kwam de tweede generatie Klomp bij het bedrijf te werken en deze heeft uiteindelijk in 1976 het bedrijf overgenomen, welke enkel qua rechtsvorm veranderde in Hartgerink en Klomp b.v.

De toenmalige directeur, de heer G.A. Klomp, heeft in 1979 samen met de importeur besloten een officieel dealerschap van Mazda te starten. Dit werd een overweldigend succes dat al snel uitgeweken moest worden naar meerdere panden en uiteindelijk een verhuizing in 1985 naar Hoofddorp-Noord teweeg bracht.

Tijdens de AutoRai van 1995 vond de Europese introductie van het Koreaanse merk Daewoo plaats. Vanaf dat moment werd er naast Mazda ook een officeel dealerschap van Daewoo gevoerd, een nieuwe b.v. was geboren: Klomp Hoofddorp. Door toenemende groei werd in 1996 het dealerschap van Mazda voorgezet op een nieuwe locatie in Hoofddorp-Zuid en bleef Daewoo, dat sinds januari 2005 onder de naam Chevrolet door het leven gaat, achter op de 'oude' locatie.

Sedert 2008 staat alweer de derde generatie 'Klomp' aan het roer van Hartgerink en Klomp. René Klomp heeft het stokje overgenomen van zijn vader. Bij Klomp Hoofddorp neemt vanaf dat jaar schoonzoon Livius Lageweg de directietaken waar. Voor de familie Klomp was het dubbel feest, want in 2008 werd Hartgerink en Klomp officieel dealer werd van het Japanse merk Daihatsu. Een merk wat Mazda en Chevrolet perfect aanvult en het gat van de behoefte aan kleine zuinige auto's dicht. Tevens werd in de zomer samen met vijf collegadealers het universele werkplaatsconcept AutoGilde opgericht, zodat de werkplaats merkonafhankelijk is en dus elk merk auto onderhouden kan worden.

Op 7 januari 2012 is een nieuwe mijlpaal bereikt: Hartgerink en Klomp wordt officieel sales partner van Truckland. Naast de merken Mazda, Daihatsu en Chevrolet worden nu ook de bedrijfsvoertuigen van Fiat Professional en Iveco gevoerd. Ook het onderhoud van deze merken is, door het werkplaatsconcept Vakgarage, geen enkel probleem.

Onze openingstijden
altijd bereikbaar

Showroom

Werkplaats

Maandag

-

-

Dinsdag

-

-

Woensdag

-

-

Donderdag

-

-

Vrijdag

-

-

Zaterdag

-

-

Zondag

Gesloten

Gesloten

Showroom

Maandag

-

Dinsdag

-

Woensdag

-

Donderdag

-

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

Gesloten

Werkplaats

Maandag

-

Dinsdag

-

Woensdag

-

Donderdag

-

Vrijdag

-

Zaterdag

-

Zondag

Gesloten

Allround
specialist