Distributieriem

DE DISTRIBUTIERIEM – HET HART VAN UW MOTOR

De distributieriem verbindt belangrijke motoronderdelen van uw auto met elkaar. Eigenlijk is de distributieriem het hart van uw motor. Zonder de distributieriem werkt uw motor niet. Een versleten distributieriem zorgt snel voor problemen. Het op tijd vervangen van de distributieriem is essentieel. Zorg dus dat u de distributieriem op tijd vervangt. Over het algemeen moet u de distributieriem na 120.000 à 150.000 km vervangen, of na een jaar of vijf. Sommige auto’s hebben in plaats van een distributieriem een distributieketting. Die heeft bijna geen onderhoud nodig.

DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN BIJ VAKGARAGE?

Wanneer de distributieriem vervangen? De tijd om uw distributieriem te vervangen kan Vakgarage u vertellen. Wij vervangen alle soorten distributieriemen, voor alle automerken en –modellen. De kosten verschillen per merk en model. Wilt u weten wat het vervangen van een distributieriem kost? Neem dan contact op met uw Vakgarage. 

WANNEER MOET UW DISTRIBUTIERIEM WORDEN VERVANGEN?

Heeft uw auto tussen de 120.000 en 150.000 km gereden? Dan is het waarschijnlijk tijd om de distributieriem te laten vervangen. Kom voor een controle naar Vakgarage, dan bekijken wij of uw riem aan vervanging toe is. Als u uw distributieriem op tijd vervangt, voorkomt u dat de riem breekt of doorslipt en schade aan uw motor veroorzaakt, waardoor u voor hoge kosten komt te staan. Kom dus naar Vakgarage voor controle en advies, zodat u altijd zeker weet dat u veilig rijdt met een distributieriem die in goede staat is.

DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN KOSTEN

De kosten voor het vervangen van een distributieriem hangen af van het aantal kilometers dat per jaar gereden worden en wat de fabrikant als advies ter vervanging meegeeft. U kunt er rekening mee houden dat het op gezette momenten moet gebeuren. Zo kunt u na overleg met uw dealer de kosten voor een bepaalde periode zelf berekenen.