ZEKERING VERVANGEN AUTO

Zekeringen beschermen uw auto
Auto’s hebben veel elektrische componenten en apparaten aan boord. Zij zorgen voor uw veiligheid en comfort. Ze zijn via een heel netwerk van draden en draadjes met elkaar verbonden. Door al die verbindingen gaat stroom. Zekeringen zorgen ervoor dat in geval van overbelasting of kortsluiting de stroom onderbroken wordt en de schade beperkt blijft tot een kapotte zekering. Wel is het zo dat bij een kapotte zekering één of meer dingen het in uw auto niet meer doen. De doorgebrande zekering laat immers geen stroom meer door.

Waar zit een zekering in de auto?
Zekeringen zitten verzameld in een zekeringkast. Meestal zit de zekeringkast onder de motorkap. Tegelijk komt het voor dat er onder het dashboard nog ergens een zekeringkastje zit. Ook komen er soms nog extra zekeringen voor in de autoradio of bijvoorbeeld bij een later ingebouwd alarm. Die extra zekeringen kunnen in het accessoire ingebouwd zitten of in de kabel zijn gemonteerd die de stroom toevoert. In alle gevallen zijn de zekeringen, los, in een kastje of een zekeringhouder, zo goed mogelijk weggewerkt. En dat is eigenlijk wel lastig als er eens een zekeringetje doorbrandt. Want waar zit die..?

Autozekeringen branden weleens door
De zekering is eigenlijk een bewust ingebouwd zwak punt in de bedrading. Gaat er een te grote stroom doorheen, dan brandt de zekering door. Het kan ook zijn dat de zekering van ouderdom doorbrandt, maar dat komt niet vaak voor. Is er ergens in uw auto sprake van kortsluiting, een elektrisch defect of overbelasting? Dan brandt de zekering door die dat gedeelte van de bedrading moet beschermen. Gelukkig maar, want anders zou de bedrading door een te hoge elektrische stroom kunnen gaan smelten en daardoor nog meer kortsluiting veroorzaken of zelfs de oorzaak kunnen zijn van brand.

Zekering kapot? Direct vervangen!
Bent u een beetje handig en heeft u interesse in autotechniek? Dan kunt u een kapotte zekering in uw auto zelf vervangen. Het instructieboekje laat zien waar de zekeringkast zit en als u die heeft geopend dan ziet u een rij zekeringen zitten. Oudere auto’s hebben nog keramische zekeringen in een torpedovorm maar verreweg de meeste auto’s hebben zogenaamde steekzekeringen. Deze steekzekeringen zijn er in verschillende formaten (mini - normaal - maxi) en in diverse kleuren. U kunt alle voorkomende zekeringen voor uw auto kopen bij Vakgarage. Met een zekeringtrekker die ook in het zekeringkastje hoort te zitten, trekt u de kapotte zekering eruit en die vervangt u door een nieuwe. Let beslist erop dat u de nieuwe zekering met precies dezelfde waarde monteert om narigheid te voorkomen. Maar veel gemakkelijker en veiliger is het natuurlijk om bij het vermoeden van een kapotte zekering naar Vakgarage te gaan. Doet iets elektrisch het niet of zijn er tegelijkertijd verschillende dingen uitgevallen? Dan is de kans groot dat er een zekering in uw auto is doorgebrand. Vakgarage zoekt de oorzaak voor u op, verhelpt het probleem en vervangt de zekering zodat u weer veilig en comfortabel de weg op kunt!

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier! U kunt ook op zoek naar een Vakgarage bij u in de buurt.