AUTOLAMPEN VERVANGEN OF REPAREREN

Autoverlichting gaat een keer kapot
U wilt toch ook goede verlichting hebben op uw auto? Want daarmee ziet u beter op de weg en het zorgt ervoor dat andere weggebruikers u goed zien. Verlichting is belangrijk voor de veiligheid in het verkeer. In de auto zorgen lampjes ook voor de veiligheid want zij waarschuwen u als er iets mis is met de motor of iets anders aan de auto. En dan zijn er nog de lampjes die voor uw comfort zorgen. In de zonnekleppen bij de make-up spiegels bijvoorbeeld of aan het plafond of in de bagageruimte om u in het donker bij te lichten. In totaal zitten er in een auto tientallen lampjes. En een keer gaan die kapot...

Verlichting van halogeen tot xenon tot led
Er zijn allerlei soorten verlichting en net zoveel soorten lampen. Gewone lampen in de koplampen zien we eigenlijk alleen nog in heel oude auto’s. Maar ze zijn er nog wel. In uw auto zullen halogeen koplampen gemonteerd zijn of misschien is uw auto uitgevoerd met xenon-verlichting. Of led-verlichting, die wordt vaak gebruikt als dagrijverlichting en ook als groot- of dimlicht zien we deze zuinige verlichting steeds vaker. Dan zijn er nog de knipperlichten en de achterlichten met achteruitrijverlichting en het mistachterlicht. Aan de voorkant van uw auto kunnen er nog mistlampen gemonteerd zijn en bij de achterruit een derde remlicht.

Autoverlichting repareren? Vakgarage!
Voor Vakgarage heeft autoverlichting geen geheimen. Ook voor de verlichting van uw auto niet. Vakgarage repareert de verlichting van elk merk en type auto. Tot en met die in het dashboard aan toe. Als er eens een lampje kapot is, dan zult u dat zelf soms opmerken. Bijvoorbeeld als u parkeert voor een spiegelende etalageruit. Dan ziet u misschien dat er een koplamp is uitgevallen. Ook kan het zijn dat tegenliggers u een seintje geven met hun grootlicht. Als dat vaak gebeurt, dan zal waarschijnlijk uw verlichting hen verblinden. Misschien kunt u uw koplampen dan lager zetten met een knopje op het dashboard. Maar het kan ook zijn dat de afstelling niet goed meer is. Sommige auto’s hebben een waarschuwingslampje in het dashboard als er belangrijke lampen zijn uitgevallen, zoals een remlicht of achterlicht. In al zulke gevallen kan Vakgarage u goed helpen door een lampje te vervangen of uw koplampen weer goed af te stellen. Dat is overigens iets dat Vakgarage vanzelf doet bij een grote onderhoudsbeurt of een APK-keuring. Vakgarage heeft alle voorkomende autolampen op voorraad. En denkt u erover om xenonlampen in te laten bouwen? Ook dan kunt u bij Vakgarage terecht voor de inbouw van een legale xenon-kit. Mits dat kan bij uw auto. Laat Vakgarage u adviseren! Ga naar Vakgarage of maak een afspraak voor de controle of het repareren van uw autoverlichting.

Tip!
Kent u dat? In de winter raken de koplampen door opspattend (pekel)water helemaal vervuild. En tijd of zin om de auto te wassen is er even niet. Haal in dat geval een natte lap of spons over de koplampen. U ziet beter en anderen zien u beter want dat kan meer dan de helft van de lichtopbrengst schelen!

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier

Wilt u weten wat de kosten zijn van het vervangen of repareren van uw autolampen? Neem dan contact op met een Vakgarage bij u in de buurt.