KOPPELING KAPOT?

Uw auto heeft een versnellingsbak die u met de hand moet bedienen? Dan heeft u ook een koppeling. Die zit tussen de motor en de wielen. De koppeling zorgt ervoor dat de krachten van de motor soepel worden overgebracht op de wielen. Zonder koppeling zou u niet kunnen schakelen. U heeft vast wel eens geschakeld terwijl de koppeling niet goed ingetrapt was. Wie niet? Dan weet u ook dat er dan een fors gekraak te horen was en dat het schakelen pas weer goed ging als het koppelingspedaal wel helemaal werd ingetrapt. De koppeling is dus onmisbaar om u goed en gelijkmatig te laten wegrijden en overschakelen.

Een koppelingsplaat slijt
De een rijdt veel korte stukjes en trekt dus vaak op. De ander rijdt veel snelweg en weer een ander rijdt weleens met een aanhanger of een caravan. Het leven van een koppeling kent veel verschillende omstandigheden en die hangen grotendeels af van het gebruik van de auto. In alle gevallen slijt de koppeling, dat kun je niet tegenhouden. U merkt dat bijvoorbeeld als uw auto meer toeren gaat maken als u gas geeft, terwijl de auto niet sneller gaat rijden. Ook kan het zijn dat de koppeling pas op een andere stand van het koppelingspedaal begint te werken dan vroeger. Een ander teken van een koppeling die begint te slijten is als u moeilijk van de ene naar de andere versnelling kunt overschakelen. In al die gevallen is een bezoekje aan uw Vakgarage aan te bevelen. Als u daar mee wacht kan er schade ontstaan en u kunt zelfs met uw auto aan de kant van de weg komen te staan met pech.

Koppeling van uw auto laten vervangen?
Een koppeling kent geen vaste interval om te vervangen. Er gaat ook geen lampje branden in het dashboard als de koppeling versleten is. Bovendien kan de oorzaak van de slijtage liggen in verschillende onderdelen van de koppeling. Bijvoorbeeld de koppelingsplaat, de drukgroep, het koppelingslager of bijvoorbeeld de koppelingskabel. Uw Vakgarage zal tijdens de normale onderhoudsbeurten opmerken of de koppeling aan het slijten of versleten is. Merkt u daar zelf iets van tijdens het rijden, dan kan uw Vakgarage u helpen met de diagnose. U weet dan direct wat er aan de hand is en wat er aan gedaan kan worden. Merkt u dus iets van slijtage of maakt u zich er gewoon zorgen over? Maak een afspraak met Vakgarage!

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier

Wilt u weten wat het kost om een koppelingsplaat, koppelingskabel of de volledige koppeling te vervangen? Neem dan contact op met een Vakgarage bij u in de buurt.