BRANDSTOFSYSTEEM AUTO

Over het brandstofsysteem van een auto hoor je nooit zoveel. Het is dan ook meestal een storingsvrij systeem. Het brandstofsysteem vervoert de brandstof van de brandstoftank in de auto naar de plek in de motor waar het zal verbranden. Die verbranding zorgt, kort gezegd, voor de kracht die nodig is om met de auto vooruit te komen. Om de motor te laten lopen.

Het brandstofsysteem wordt door een computer gestuurd en heeft op zichzelf weinig of geen storingen. Wel is het een fijngevoelig systeem. De techniek moet voldoen aan alle wensen en eisen omtrent milieu, zuinigheid en rijcomfort. En dat zorgt ervoor dat het brandstofsysteem na verloop van tijd toch onderhoud nodig kan hebben.

Brandstofsysteem voor benzine of diesel
Ongeacht of het brandstofsysteem in uw auto voor benzine of diesel gemaakt is, bestaat het voor het grootste deel uit gelijksoortige componenten. Het computergestuurde brandstofsysteem en de steeds zuinigere afstellingen van de motoren zorgen soms voor een vorm van aanslag in de leidingen en op kleppen en injectoren. Dit kan negatieve gevolgen hebben in de vorm van minder prestaties en comfort. Zo kan de motor onregelmatig gaan lopen, minder trekkracht hebben en zelfs meer brandstof gaan gebruiken. Dit gebeurt heel gelijkmatig en in de praktijk zult u er doorgaans weinig van merken. Uw Vakgarage-monteur zal het wel voor u opmerken tijdens een proefrit die hij uitvoert bij het normale onderhoud. Ook kan het zijn dat er een lampje in uw dashboard gaat branden.

Brandstofsysteem reinigen is voor de vakman
Uw Vakgarage zal u informeren wat u het beste kunt doen om eventueel geconstateerde geringe aanslag in de toekomst te voorkomen. Andere benzine of diesel tanken bijvoorbeeld of een iets andere rijstijl toepassen. Is de aanslag forser aanwezig dan kan er geprobeerd worden om met professionele additieven verbetering te bereiken. Dat zijn andere middelen dan de middeltjes die u als automobilist zelf in de tank kunt doen. Professionele reinigingstoffen hebben een veel beter effect. Wat ook nog kan is een complete inwendige reinigingsbeurt toepassen van het gehele brandstofsysteem. Maar voor alle oplossingen geldt: begin er pas aan als het nodig is. Gelukkig weet uw Vakgarage wanneer dat is. En denkt u na het lezen van deze informatie misschien dat er met uw auto iets aan de hand is met het brandstofsysteem? Ga direct even langs bij uw Vakgarage of maak een afspraak. Vakgarage heeft verstand van alle voorkomende brandstofsystemen en het schoonmaken daarvan. We zijn u graag van dienst! 

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier! Wilt u weten wat het kost om uw brandstofsysteem te reinigen? Neem dan contact op met een Vakgarage bij u in de buurt.