BOUGIE VERVANGEN AUTO

Bougies zijn technische hoogstandjes
Bougies zorgen er bij benzinemotoren voor dat de brandstof kan verbranden in de cilinders. Bij dieselmotoren zijn er geen bougies nodig, die brandstof ontbrandt vanzelf. Het principe van de bougie is al in 1860 uitgevonden. Sinds die tijd zijn ze steeds verder ontwikkeld en ze werden ook al in de eerste automotoren toegepast. Nog niet zolang geleden schreven autofabrikanten voor dat de bougies om de 15.000 kilometer moesten worden vervangen. De bougies van die tijd versleten veel sneller dan de huidige exemplaren.

Bougies kunnen erg lang meegaan
Zoals zoveel onderdelen in automotoren zijn ook de bougies verbeterd in de afgelopen meer dan 100 jaar. Afhankelijk van het materiaal dat ervoor gebruikt wordt, kunnen bougies tegenwoordig wel tussen de 25.000 tot meer dan 100.000 kilometer mee. En dan te bedenken dat bougies duizenden keren per minuut een vonk afgeven.

Naast bougies, kunnen ook de bougiekabels een storing veroorzaken. Door veroudering van de isolatielaag kan er stroom gaan ‘lekken’ zodat niet de volle stroomkracht naar de bougie kan gaan. Vervanging van de bougiekabels is dan de oplossing.

Wanneer bougies of bougiekabels vervangen?
Uw Vakgarage weet of de bougies al aan vervanging toe zijn of nog wel meekunnen tot de volgende onderhoudsbeurt. Ook kan hij controleren of bougiekabels aan vervanging toe zijn. Zo komt u niet met pech te staan en neemt het benzineverbruik ook niet toe. Want, dat kan allebei gebeuren als de bougies of bougiekabels versleten raken en ze worden niet vervangen door nieuwe exemplaren. Is het al lang geleden dat uw auto voor een beurt is weggeweest? Zijn de bougies misschien aan vervanging toe of twijfelt u of er al nieuwe bougies of -kabels nodig zijn? Maak een afspraak of ga langs bij uw Vakgarage. DIe is u graag van dienst met de juiste bougies en bougiekabels. Hij heeft ze voor elk merk en type auto.

Bekijk ook andere onderdelen en producten. Klik hier! U kunt ook op zoek naar een Vakgarage bij u in de buurt.