04.11.2021

Vakgarage E-Mobility

Vakgarage E-Mobility

Vakgarage start met een nieuwe en zeer uitgebreide service voor kopers en rijders van een elektrische auto.

Vakgarage start met een nieuwe en zeer uitgebreide service voor kopers en rijders van een elektrische auto. Dat is Vakgarage E-Mobility. Het dienstenpakket van E-Mobility omvat naast traingingen en equipment voor het onderhouden en repareren van EV’s ook laadvoorzieningen en het faciliteren van laadpassen. Om dit te realiseren heeft Stichting Vakgarage een partnerovereenkomst gesloten met Moobi.

Moobi (onderdeel van LKQ Fource) heeft een concept ontwikkeld dat is gericht op universele autobedrijven die kopers en rijders van elektrische en hybrideauto’s optimaal van dienst willen zijn. Het gaat om het verzorgen van trainingen op zowel technisch als commercieel vlak, maar ook om de levering van equipment en de eerdergenoemde oplaadfaciliteiten. De overeenkomst met Vakgarage is voor Moobi een belangwekkende stap in de uitrol van hun concept in Nederland.

Aantrekkelijke propositie
“De formule van Moobi is precies wat wij zoeken”, zegt Vishal Durgaram, voorzitter van Stichting Vakgarage. “Het totale concept van trainingen, levering van equipment en data en het bieden van laadvoorzieningen en oplossingen voor onze EV-klanten past perfect in onze toekomstvisie. Het is een zeer compleet pakket, terwijl de medewerkers de opleidingen krijgen via het vertrouwde Automotive Academy waarmee wij al jaren werken”

Eigen label en signalisatie
De Vakgarage E-Mobility powered by Moobi bedrijven zijn te herkennen aan een logo en signalisatie die specifiek voor deze service zijn ontwikkeld. Vakgarage van Nieuwenhoven in Nederweert-Eind (Weert) heeft de primeur en heeft als eerste de signalisatie ontvangen. Streven is dat dit jaar zo goed als alle Professional-vestigingen aansluiten en vervolgens nog een aantal andere vestigingen van Vakgarage. Het totaal aantal Vakgarage E-Mobility vestigingen zal uitgroeien naar meer dan tweehonderd.

Financieel plaatje voor EV-klant
Vakgarage E-Mobility voorziet naast gecertificeerde technici ook in goed opgeleide verkoopadviseurs. Die kunnen haarfijn uitleggen wat de voordelen en eventuele nadelen zijn van elektrisch rijden en welke elektrische, hybride auto met bijbehorende laadoplossing het best bij de wensen en behoeften van de klant aansluit. Durgaram: “We kunnen een financieel plaatje maken, inclusief laadkosten, onderhoudskosten en subsidiemogelijkheden. Onze medewerkers zijn terdege op de hoogte van de actuele laadmogelijkheden en Vakgarage kan bovendien dankzij de samenwerking met Moobi de plaatsing van een laadpaal en een laadpas verzorgen. Deze laadpalen worden ook via het Blue Corner netwerk beschikbaar gesteld voor gebruik door derden.”

Powered bij Moobi
Voor Moobi is de overeenkomst met Vakgarage een grote en belangrijke stap in de groei. Het past in de ambitie om het toonaangevende concept te worden voor universele autobedrijven die professioneel de EV-markt in willen. “De deal met Vakgarage geeft aan dat o­­ns totale concept voorziet in een belangrijke behoefte bij onafhankelijke autobedrijven”, aldus Johan van der Hoeven, Commercieel Directeur LKQ Fource. “Het Moobi concept leunt op drie pijlers: onderhoud, laadoplossingen en abonnementen. Naar de garagist toe biedt het bovendien opleidingen, tools en marketing. Moobi kan laadvoorzieningen verzorgen voor particulieren thuis en voor bedrijven, plus laadpassen die in een wijd vertakt Europees netwerk zijn te gebruiken”, aldus Van der Hoeven.