De bandenwissel komt er weer aan!

De bandenwissel bij Vakgarage komt er weer aan. De zomerbanden worden geruild met winterbanden, of misschien kiest u voor all-season banden. Hieronder vindt u de voordelen van de bandenwissel.

Wat zijn winterbanden?

Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Ook hebben de banden een speciaal, dieper profiel. Hierdoor hebben winterbanden in de herfst en in de winter een veel betere grip en verhogen ze het rijcomfort. Dankzij de specifieke vorm van de winterband wordt het water onder de band afgevoerd. Hierdoor hebt u minder risico op aquaplaning: een veilig bijkomend voordeel van winterbanden.

Het is veilig en daarom verstandig om vanaf november tot en maart met winterbanden te rijden. Winterbanden hebben bij temperaturen onder de 7°C een betere grip, betere wegligging en kortere remweg dan zomerbanden. In veel Europese landen zijn winterbanden verplicht tijdens de wintermaanden. Zelf geen plek voor de opslag van uw tweede paar banden? Dan regelt Vakgarage dat voor u!

Winterbanden aanbieding

Vakgarage heeft regelmatig winterbanden aanbiedingen, als je op de hoogte wilt blijven van de laatste winterbanden aanbiedingen schrijf je dan hier rechts in op de nieuwsbrief. Om direct een overzicht te zien van alle aanbiedingen kun je ook onze folder bekijken, klik dan hier.

VOORDELEN WINTERBANDEN TIJDENS HERFST EN WINTER

Als u winterbanden gebruikt waarvoor ze gemaakt zijn bieden ze veel voordelen, hieronder staan de belangrijkste voordelen van winterbanden:

   Sterk verbeterde grip bij temperaturen onder de 7°C 
   Betere wegligging bij regen en sneeuw

Wat zijn All Season banden?

All season banden zijn –zoals de naam al zegt- banden voor alle seizoenen, voordeel hiervan is dat u uw banden niet hoeft te verwisselen als de temperatuur verandert. All season banden hebben een samenstelling die in alle weersomstandigheden goede en veilige prestaties leveren. Als je niet teveel kilometers maakt is dit daarom een hele goede oplossing om op de kosten te besparen. Wel zijn zomerbanden en winterbanden een betere keus voor wie echt optimale prestaties wil. 

All Season banden Duitsland

All season banden in Duitsland zijn tijdens de winter niet allemaal toegestaan, de strenge regels in Duitsland eisen dat tijdens koud weer goedgekeurde winterbanden onder de auto liggen. Sommige all season banden voldoen aan deze keuring en andere niet. Wilt u in Duitsland rijden tijdens de winter met all season banden let dan goed op of deze ook de goedkeuring ontvangen heeft. U kunt dit herkennen aan een sneeuwvlok op de zijkant van de band. 

All Season banden of winterbanden?

Wanneer u hoofdzakelijk in Nederland op de weg zit en u hoeft niet dagelijks met de auto op pad, bevelen wij all season banden aan. Voor wie  regelmatig onderweg is blijven winterbanden toch een betere keus, ze slijten minder hard en geven net wat meer grip. De optie om all season banden te gebruiken is dus meer een kostenbesparende keus. 

Voordelen All season banden

All season banden zijn een prima oplossing voor veel mensen, bekijk goed of deze band daarom ook bij uw rijgedrag past. Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen:

   Niet twee keer per jaar uw banden wisselen 
   Goede grip in alle omstandigheden 
   Geen opslag van tweede set banden 
   Geen kosten aan extra banden + velgenset