Banden wisselen komt er weer aan!

Het banden wisselen bij Vakgarage komt er weer aan. De zomerbanden worden geruild met winterbanden, of misschien kiest u voor all-season banden. Hieronder vindt u de voordelen van het wisselen van de banden.

Wat zijn zomerbanden?

Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor temperaturen boven de 7°C, deze banden zijn ontwikkeld om een optimale grip en levensduur te bieden bij zomerse temperaturen. Doordat het in de zomer warmer is, kan de band van een zwaardere/hardere rubbersamenstelling gemaakt worden. Door deze hardere samenstelling heeft u met een zomerband een lagere rolweerstand en dus ook een lager benzineverbruik; maar dat is nog niet alles! Zomerbanden zijn goedkoper en zullen ook langer meegaan ten opzichte van winterbanden, dat is dus goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee!

Zomerbanden aanbieding

Vakgarage heeft regelmatig zomerbanden aanbiedingen. Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste zomerbanden aanbiedingen schrijf je dan hier rechts in op de nieuwsbrief. Om direct een overzicht te zien van alle aanbiedingen kun je ook onze folder bekijken.

VOORDELEN ZOMERBANDEN TIJDENS LENTE EN ZOMER

Als u zomerbanden gebruikt waarvoor ze gemaakt zijn bieden ze veel voordelen, hieronder staan de belangrijkste voordelen van zomerbanden:

   Sterk verbeterde grip bij temperaturen boven de 7°C 
   Minder snelle slijtage
   Betere wegligging met hogere snelheden

Wat zijn All Season banden?

All season banden zijn –zoals de naam al zegt- banden voor alle seizoenen, voordeel hiervan is dat u uw banden niet hoeft te verwisselen als de temperatuur verandert. All season banden hebben een samenstelling die in alle weersomstandigheden goede en veilige prestaties leveren. Als je niet teveel kilometers maakt is dit daarom een hele goede oplossing om op de kosten te besparen. Wel zijn zomerbanden en winterbanden een betere keus voor wie echt optimale prestaties wil. 

All Season banden Duitsland

All season banden in Duitsland zijn tijdens de winter niet allemaal toegestaan, de strenge regels in Duitsland eisen dat tijdens koud weer goedgekeurde winterbanden onder de auto liggen. Sommige all season banden voldoen aan deze keuring en andere niet. Wilt u in Duitsland rijden tijdens de winter met all season banden let dan goed op of deze ook de goedkeuring ontvangen heeft. U kunt dit herkennen aan een sneeuwvlok op de zijkant van de band. 

All Season banden of zomerbanden?

Wanneer u hoofdzakelijk in Nederland op de weg zit en u hoeft niet dagelijks met de auto op pad, bevelen wij all season banden aan. Voor wie  regelmatig onderweg is blijven zomerbanden toch een betere keus, ze slijten minder hard en geven net wat meer grip. De optie om all season banden te gebruiken is dus meer een kostenbesparende keus. 

Voordelen All season banden

All season banden zijn een prima oplossing voor veel mensen, bekijk goed of deze band daarom ook bij uw rijgedrag past. Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen:

   Niet twee keer per jaar uw banden wisselen 
   Goede grip in alle omstandigheden 
   Geen opslag van tweede set banden 
   Geen kosten aan extra banden + velgenset