Aircocheck

Voorkom dure reparaties en maak gebruik van de gratis* Vakgarage Aircocheck. Wilt u weten hoe goed uw airco nog werkt? Kom dan langs bij Vakgarage voor de Aircocheck. Onze specialisten controleren gratis de werking van uw airco! Interesse? Maak dan gelijk een afspraak voor de Aircocheck. *Gratis bij APK of onderhoud. Losse verkoop € 8,95 incl. Airco Reiniging en Refresh.

Airco Reiniging & Refresh

Met Airco Reiniging & Refresh wordt de airco gereinigd van bacteriën, gisten en schimmels en tevens voorzien van een frisse geur.

Aircocheck_1c.jpg

Airco Servicebeurt

“Vakgarage adviseert een jaarlijkse controle en eens per 2 jaar een Airco Servicebeurt.” 

De airco-installatie van uw auto is helaas niet onderhoudsvrij. Het systeem verliest jaarlijks tot 10% aan koudemiddel. Wanneer de airco beschikt over te weinig koudemiddel ontstaat er slijtage. Een reparatie kan zomaar oplopen tot meer dan € 500. Bovendien veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een veel hoger brandstofverbruik.  

Met de Airco Servicebeurt wordt het koudemiddel van uw airco vervangen en gerecycled*, volgens officiële STEK-eisen. Bovendien wordt uw airco gereinigd. Dit voorkomt bacteriën en verhelpt nare luchtjes. *Prijzen en recycling op basis van koudemiddel R134a.

Een goed werkende airco betekent niet alleen comfortabel autorijden maar draagt ook bij aan de verkeersveiligheid. Concentratie en reactiesnelheid van bestuurders zijn sterk afhankelijk van de omstandigheden in de auto. Uit onderzoek blijkt dat ‘frisse bestuurders’ alerter reageren en tot dertig procent minder vaak betrokken zijn bij auto-ongelukken. Bovendien bepaalt uw airco en het interieurfilter de kwaliteit van de lucht die u inademt. Wist u dat de luchtkwaliteit in de auto soms wel 6 keer meer verontreinigd is dan de buitenlucht?  

Vakgarage zorgt er voor dat uw airco in optimale conditie blijft. Dit voorkomt dure reparaties en nare luchtjes die brandende ogen of geïrriteerde luchtwegen en hooikoorts veroorzaken. Vakgarage beschikt over een speciaal controle- & onderhoudsprogramma voor aircosystemen, uitgevoerd door onze airco-specialisten. Voor meer informatie neem contact op of kom langs bij een Vakgarage bij u in de buurt.

Tips voor een goede conditie van de airco 

 • Parkeer uw auto zomers indien mogelijk in de schaduw. 
 • Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren open, of rijd even kort met de ramen open. Hierdoor wordt de ‘grootste’ warmte snel uit de auto afgevoerd en uw airco niet onnodig zwaar belast. 
 • Zet de airco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en zorgt ervoor dat uw airco optimaal blijft werken. 
 • Stel de temperatuur maximaal 5 graden onder de buitentemperatuur in. Het temperatuurverschil tussen binnen en buiten wordt anders te groot. 
 • Schakel de airco 5 minuten voor aankomst uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren. 
 • Laat uw airco 1 keer per jaar controleren door een Vakgarage met de gratis Airco Check. 

Herken een minder werkende airco

 • Koelt de airco minder goed?
 • Duurt het langer voordat uw ramen condensvrij zijn?
 • Is het langer dan een jaar geleden dat uw airco is gecontroleerd?
 • Komt er een muffe geur uit uw airco?
 • Heeft u last van allergische reacties in de auto?
 • Rijdt u vaak korte afstanden?
 • Houdt u uw airco aan tot u op uw bestemming bent?
 • Heeft u het gevoel dat de auto meer brandstof verbruikt?

Heeft u 2 vragen of meer met JA beantwoord? Dan is het verstandig om bij Vakgarage een Gratis Aircocheck uit te voeren. Maak direct een afspraak!

LAST VAN HOOIKOORTS? 

Laat uw interieurfilter controleren! Juist voor automobilisten die last hebben van hooikoorts is een goed werkend interieurfilter van belang, zeker met de zomer voor de deur. Het filtert namelijk o.a. de pollen uit de lucht die zorgen voor een allergische reactie.

AIRCO REINIGEN 

Gemiddeld zitten we bijna een half uur per dag in de auto. Een schoon en fris klimaat in de auto is daarom uiterst belangrijk! Om dit te garanderen adviseert Vakgarage om jaarlijks uw airco te laten reinigen. Hiervoor gebruiken wij een professionele auto aircoreiniger. Dit product reinigt het hele aircosysteem en zorgt tevens voor een frisse geur.

WAAROM REINIGEN? 

De voordelen van een airco zijn niet meer weg te denken: in de zomer blijft het hoofd lekker koel en in de winter voorkomt de airco dat ramen beslagen raken. Uit onderzoek blijkt bovendien dat een ‘koele’ automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft. De vochtige omgeving in een aircosysteem kan een bron zijn voor bacteriën, gisten en schimmels. Dit veroorzaakt vaak een muffe geur en een verhoogde kans op allergische reacties. Juist door schimmelsporen kunnen inzittenden last krijgen van verkoudheid, keelpijn, geïrriteerde luchtwegen en tranende ogen. Door de airco jaarlijks te laten reinigen wordt voor een fris en gezond klimaat gezorgd, waarbij inzittenden zich op hun gemak voelen en de chauffeur helder en alert blijft. Ga daarom voor een airco service beurt naar een Vakgarage bij u in de buurt.