header_bandenshop_3.jpg

Autoverlichting en veiligheid op de weg

Dankzij goede autoverlichting ziet u de weg en wordt u zelf ook gezien. U heeft vast wel eens de verwarring ervaren als u in de verte maar één lamp zag naderen, omdat een van de autolampen van uw tegenligger kapot was. Zorg ervoor dat u anderen niet in verwarring brengt, en voorkom een boete door regelmatig te controleren of de autoverlichting nog goed functioneert. Ook als een van de lampjes in uw richtingaanwijzers stuk is, kan een gevaarlijke situatie ontstaan doordat andere mensen in het verkeer niet zien dat u wilt afslaan.

Tip: zorg dat u altijd een set reservelampen in de auto heeft. Zodra een autolamp kapot is, kunt u hem vervangen. LED verlichting voor de auto heeft de toekomst. LED verlichting heeft veel voordelen, en wordt daarom steeds populairder. Vakgarage heeft dan ook een flink assortiment LED verlichting voor de auto.

Autoverlichting in de winter

Als het heeft gesneeuwd, maak dan behalve de ruiten ook de lampen van uw auto goed schoon. Goed zicht is in alle omstandigheden van groot belang en dat geldt in slechte weersomstandigheden des te meer. De koplampen kunnen door vuilafzetting wel 80% van de lichtopbrengst verliezen.

Xenon licht

Op zoek naar autolampen die veel licht geven en tegelijkertijd zuinig zijn? Kies dan voor verlichting van Xenon. Xenon autolampen hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele halogeenverlichting. Een xenonlamp geeft twee keer meer lichtopbrengst dan een moderne halogeenlamp, en verbruikt tegelijkertijd 40% minder stroom! Bovendien gaat een xenonlamp veel langer mee dan een halogeenlamp. Het licht van een xenonlamp lijkt op daglicht, waardoor de weg helderder en breder wordt verlicht. Hierdoor raken uw ogen minder snel vermoeid en rijdt u altijd heerlijk ontspannen.

xenon-verlichting-voorbeeld.png

Voordelen Xenon verlichting

Xenon verlichting kent vele voordelen ten opzichte van traditionele halogeen verlichting.

   Geschikt voor vrijwel elk autotype
   Levert 2 keer meer lichtopbrengst dan halogeen lampen
   Voldoet aan de nieuwe wettelijke regelgeving 
   Verkeersborden en markeringen zijn beter zichtbaar
   Beter zicht in het donker en bij slechte weersomstandigheden
   Gaat 6 tot 10 maal langer mee
   Verbruikt 40% minder energie!
   2 jaar garantie