Banden balanceren

Je auto banden balanceren is aan te raden wanneer je tijdens het rijden last hebt van een trillend stuur. Doordat het gewicht van de band niet overal gelijk is ontstaat er een onbalans waardoor de banden bij elke omwenteling een trilling veroorzaken. Dit veroorzaakt naast een onprettige rijervaring ook onnodige slijtage aan de banden. Je banden balanceren is daarom zeker aan te raden.

Banden balanceren kosten

De kosten van banden balanceren varieert per voertuig type en zal hooguit een paar tientjes zijn. De kosten verdien je overigens snel terug doordat je onnodige slijtage voorkomt.

Wanneer banden balanceren

Je banden balanceren laat je altijd doen wanneer je nieuwe banden onder de auto zet. Daarnaast is het aan te raden om dit opnieuw te laten doen wanneer je een trilling van je stuur signaleert.

  • Mijn stuur beweegt langzaam heen en weer wanneer ik 40 tot 70 km/h rij

Waarschijnlijk heb je een band die ovaal is geworden, dit valt niet meer te corrigeren met een balanceer apparaat. Het is aan te raden de band te behandelen met een egaliseerapparaat of een nieuwe band te monteren.

  • Mijn stuur en interieur trillen bij snelheden van 100 tot 140 km/h

De klachten kunnen uiteenlopen van licht trillen tot stevig schudden. Wanneer je dit ervaart is het raadzaam om je banden te laten balanceren. 

Waar banden balanceren?

Bij de plaatselijke Vakgarage kun je perfect terecht voor het balanceren van je banden, plan daarom direct een afspraak bij een plaatselijke Vakgarage.